Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Η ιστοσελίδα YouTube και το Μουσείο Guggenheim αρχίζουν διαγωνισμό για τo πιο δημιουργικό βίντεο του κόσμου


Η ιστοσελίδα YouTube ανακοίνωσε έναν διαγωνισμό για τo "πιο δημιουργικό βίντεο του κόσμου», o οποίος θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Guggenheim, ενώ θα ακολουθήσει και έκθεση των βίντεο αυτών.

Οι κινηματογραφιστές έχουν διορία έως τις 31 Ιουλίου για να υποβάλουν το έργο τους, και μέχρι 20 βίντεο θα επιλεγούν για μιαν έκθεση που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου σε διάφορους χώρους του μουσείου, στο Βερολίνο, το Μπιλμπάο, τη Βενετία και τη Νέα Υόρκη.

"Το Online βίντεο ακολουθεί εκρηκτική πορεία, όχι μόνο ως μέσο, αλλά ως μορφή τέχνης", εκτιμά σήμερα το YouTube (Google Group), στο επίσημο μπλόγκ του.

"Έτσι σήμερα συνεργαζόμαστε με το Μουσείο Guggenheim για να ανακαλύψουμε τα πιο δημιουργικά βίντεο στον κόσμο, και να αποκαλύψουμε τα μοναδικά ταλέντα που εργάζονται στον συνεχώς επεκτεινόμενο τομέα των ψηφιακών μέσων", προσθέτει η ιστοσελίδα.

"Αναζητούμε έργα κινουμένων σχεδίων, με γραφικά με κίνηση, αφηγηματικά ή μη αφηγηματικά, ή ντοκιμαντέρ, μουσικά ή σε καλλιτεχνικές μορφές εντελώς νέες--δημιουργίες που πραγματικά θέτουν υπό αμφισβήτηση την αντίληψη που έχουμε για το τι είναι δυνατό σε βίντεο", προσθέτει το YouTube.

Τα έργα πρέπει να υποβληθούν στην ιστοσελίδα YouTube.com/play , και θα κριθούν από διεθνή επιτροπή.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια επέκταση μιας άλλης καλλιτεχνική εμπειρίας του YouTube, του σχηματισμού της Συμφωνικής Ορχήστρας YouTube (YouTube Symphony Orchestra), που αποτελείται από περισσότερους από 90 επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς από 30 χώρες, που ανακαλύπτονται χάρη σε οντισιόν στην ιστοσελίδα του Youtube.

Πηγή:http://culture.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου