Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

"Illustration" της Lifo στο Μουσείο Μπενάκη


Ερχεται η πρώτη απόπειρα της LifO να αρχίσει να χαρτογραφεί τον ζωηρό και ακατάτακτο χώρο των Ελλήνων illustrators. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη κάνει εικονογραφήσεις στη LifΟ, άλλοι έχουν γίνει γνωστοί από την παρουσία τους στους τοίχους της πόλης, τη διαφήμιση και τα περιοδικά. Στόχος είναι αυτή η έκθεση να γίνεται κάθε χρόνο και να συγκεφαλαιώνει όλες τις νέες τάσεις και εκφράσεις του χώρου αυτού.

Από τα περιοδικά και τις εφημερίδες, τις ιστοσελίδες, τα εξώφυλλα των μουσικών συλλογών και τα t-shirts, ως τις συσκευασίες των προϊόντων και τους τοίχους των μεγάλων πόλεων, η εικονογράφηση, τα τελευταία χρόνια, είναι ένα πανίσχυρο στοιχείο στον χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Αλλά, σήμερα, αρκετά χρόνια μετά τον μοντερνισμό, που απέρριπτε οποιαδήποτε εμπορευματοποίηση στην τέχνη, τα όρια μεταξύ τέχνης και εικονογράφησης είναι θολά και ασαφή.

Σε αυτή την πρώτη έκθεση γίνεται ένα ειδικό αφιέρωμα στον καταξιωμένο Ελληνοαμερικάνο καλλιτέχνη Στηβ Γιαννάκο.

Συμμετέχουν οι: b., Γιάννης Κουρούδης, Λίνα Θεοδώρου, Μάριος Περάκης, this is amateur, Η.Ο.P.E., SOX, Ark, Fuckin Quits, Bestbefore, Ιndyvisuals, The Erasers

Μουσείο Μπενάκη (210 3453111), Πειραιώς 138, Αθήνα

28 Ιουνίου - 25 Ιουλίου * Τετάρτη - Πέμπτη - Κυριακή 10:00- 18:00, Παρασκευή Σάββατο 10:00- 22:00
Πηγή:http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου