Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Εκθεση φωτογραφίας της Πηνελόπης Μανουσάκη


Εικόνες ενός αστικού τοπίου που παρακμάζει αποτυπώνονται στο έργο της Πηνελόπης Μανουσάκη με τίτλο "Τα ενδότερα" στο πλαίσιο της "PhotoBiennale 2010 / 21η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση".
Οι φωτογραφίες της αποτελούν μια καταγραφή ενός τόπου που εγκαταλείπεται, αλλά συνεχίζει να κουβαλάει μνήμες: πολέμους, γιορτές, έρωτες, γεννήσεις, ανάσες, θανάτους. Οι εικόνες της αποπνέουν αυτή την αίσθηση της εγκατάλειψης και της παραίτησης, μέσα από μισογκρεμισμένους τοίχους, με τα σημάδια της φθοράς του χρόνου επάνω τους πιο έντονα από ποτέ. Πρόκειται για χώρους που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε οποιαδήποτε πόλη, επαναφέροντας τις έννοιες του παρελθόντος, της μνήμης και της ιστορίας στο προσκήνιο.

Πηνελόπη Μανουσάκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε στο Τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ παρακολούθησε σεμινάρια σκηνοθεσίας και σκηνογραφίας. Το 2005 παρουσίασε την ταινία «Το Παιχνίδι των Θεών» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Η ατομική της έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Τα Ενδότερα» παρουσιάστηκε επίσης στην Γκαλερί FIZZ. Ζει στην Αθήνα.
Γεντί Κουλέ (Επταπύργιο), Πολεδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης
26 Απριλίου - 28 Ιουνίου * Ώρες λειτουργίας: Τρι-Πα 08:00-19:00, Σα, Κυ 08:00-17:00
Πηγή:http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου