Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η ιστορία της Αθήνας ταξίδεψε στη Σαγκάη


Αθήνα
Την ιστορία και φυσιογνωμία της ελληνικής πρωτεύουσας, αλλά και όψεις της συνύπαρξης του αρχαίου πολιτισμού της με την σύγχρονη πραγματικότητα, επιχειρεί να προβάλει η έκθεση «Αθήνα: Μια ζωντανή ιστορία», που οργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και η οποία άνοιξε τις πύλες της στη Βιβλιοθήκη της Σαγκάης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης.

Την έκθεση εγκαινίασε την Πέμπτη η γγ του ΥΠΠΟΤ Λίνα Μενδώνη. Κατά τη προσφώνησή της, η κ. Μενδώνη συνεχάρη την Κίνα για την οργανωτική επιτυχία της Παγκόσμιας Έκθεσης Σαγκάης και υπογράμμισε την σημασία της ελληνικής συμβολής στην Έκθεση με την επιλογή της εκθεσιακής θεματικής για την ιστορία και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αθήνας.

Η έκθεση αποτελείται από 6 βασικές ενότητες με άξονα την αρχαία και τη σύγχρονη πόλη, την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία, τα μουσεία και την ένταξη των αρχαιοτήτων στη σύγχρονη ζωή, αλλά και τους θεσμούς της «ιδεατής» κλασικής πόλης.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της έκθεσης δεν περιλαμβάνεται μόνον ο πολυσχιδής της θεματικός της χαρακτήρας αλλά και το ευρύ φάσμα μέσων με τα οποία παρουσιάζονται τα εκθέματα στο κοινό (πρωτότυπα αντικείμενα όπως νομίσματα, κείμενα, φωτογραφίες, διαδραστικό βίντεο κλπ.).

Από την έκθεση δεν λείπει το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς γίνεται εκτενής παρουσίασή του με εκμαγεία από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα και του ναού της Αθηνάς Νίκης, καθώς και αντίγραφα των ευρημάτων ανασκαφής.

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή:http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου