Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

Εκθεση φωτογραφίας του Carlo Bevilacqua


Παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφίας του Carlo Bevilacqua με τίτλο The Last Wall (Το τελευταίο τείχος) στο πλαίσιο της "PhotoBiennale 2010 / 21η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση".

Το 2009 μπορεί να γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, όμως λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι το 2010 υπάρχει ακόμη ένα τείχος στην Ευρώπη που χωρίζει μια πρωτεύουσα και ένα κράτος: την Κύπρο. Πρόκειται για το "τελευταίο τείχος", όπως το αποκαλεί ο δημιουργός Carlo Bevilacqua, που βρίσκεται στη Λευκωσία και χωρίζει τους Έλληνες από τους Τούρκους. Η έκθεση αποτελεί ένα φωτογραφικό ταξίδι κατά μήκος του εσωτερικού ορίου της πόλης, αποκαλύπτοντας το εξαϋλωμένο πρόσωπο των εγκαταλελειμμένων χωριών, των ρημαγμένων κτιρίων, των πύργων κατόπτευσης, του αγκαθωτού συρματοπλέγματος και την απόκοσμη εμφάνιση ενός εξωπραγματικού τοπίου. Παράλληλα, ο δημιουργός φωτογραφίζει παιδιά, καθημερινούς ανθρώπους, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά του τείχους, σ' έναν τόπο γεμάτο μνήμες και ιστορίες σύγκρουσης και εγκατάλειψης. Σπίτια ερειπωμένα, με σακιά με άμμο στα παράθυρα, στρατιώτες που φυλάνε τα σύνορα και τα οδοφράγματα στους δρόμους, σημεία ελέγχου και απαγορευτικές πινακίδες αποκαλύπτονται ως σημεία-σύμβολα ενός τόπου που φέρει έντονα τη μνήμη επάνω του: του τελευταίου τείχους.Carlo Bevilacqua
Γεννήθηκε στο Παλέρμο το 1961. Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο Istituto Europeo di Design (IED) στο Μιλάνο. Το 1995 ξεκίνησε να συνεργάζεται με το πρακτορείο "Marka", ενώ το 1998 ίδρυσε με τον Enrico Grisanti την εταιρεία παραγωγής "XTV Productions", που εξειδικεύεται στις υπηρεσίες φωτογραφίας και βίντεο. Πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε ομαδικές, ενώ σκηνοθέτησε ταινίες και βίντεο κλιπ. Εργάζεται ως φωτογράφος και σκηνοθέτης.

Γεντί Κουλέ (Επταπύργιο), Πολεδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης
26 Απριλίου - 28 Ιουνίου * Ώρες λειτουργίας: Τρι-Πα 08:00-19:00, Σα, Κυ 08:00-17:00
Πηγή:http://www.enet.gr

1 σχόλιο:

 1. This photograph actually has a message stronger,
  and beautiful at the same
  is a photo of great sensitivity!
  Thanks for sharing.
  congratulations
  best regards
  Paulo

  ΑπάντησηΔιαγραφή