Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Pop Art στο Σύνταγμα


Μία πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Pop Art» παρουσιάζεται από την «the image gallery» σ’ ένα νέο εκθεσιακό χώρο στο κέντρο της Αθήνας -το ανακαινισμένο νεοκλασικό κτήριο στη Λεωφόρο «Αμαλίας 36», στο Σύνταγμα.
Η έκθεση περιλαμβάνει posters εμπνευσμένα από την pop art κουλτούρα τα οποία ανήκουν στην προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη του «Αμαλίας 36», Νικόλαου Λυκιαρδόπουλου.
Στην πρωτότυπη αυτή έκθεση θα φιλοξενηθούν έργα από καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας πολλά από τα οποία έχουν ιδιόχειρη υπογραφή, όπως: Andy Warhol, Roy Lichtenstein, David Hockney, Frank Ritter και Damien Hirst.
Επιπλέον περιλαμβάνει φωτογραφικά έργα από τους Helmut Newton, George Hurrell, Osvaldo Salas, Walter Bird, John Everard, Alfred Eisenstadt, Tom Kelly και Dee Chohan. Όλα τα έργα της έκθεσης διατίθενται προς πώληση για το κοινό.

Η ιδέα για την «the image gallery» γεννήθηκε μέσα από την αγάπη του συλλέκτη Νικόλαο Λυκιαρδόπουλου για την illustration art. Δημιούργησε, μια gallery αφιερωμένη στην τέχνη της εικονογράφησης, την πρώτη στο είδος της στην Αθήνα στην οποία πλέον φιλοξενούνται μια σειρά από θεματικές εκθέσεις, όπως: φωτογραφία, graphic art, cartoons, pin-up art, συλλογή περιοδικών, αναμνηστικά ταινιών, packaging art κ.α.

Το «Αμαλίας 36», κατασκευάστηκε το 1926 από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα της εποχής, Κωνσταντίνο Κυριακίδη και αποτέλεσε τη πρώτη κατοικία στην Ελλάδα με ασανσέρ. Το νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί παράδειγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. Σήμερα, τo «Αμαλίας 36», στεγάζει την «the image gallery» αποτελώντας πόλο έλξης για τους λάτρεις συλλεκτικών και πρωτότυπων έργων τέχνης. Επιπλέον, σε λίγο καιρό το ανακαινισμένο νεοκλασικό θα διατίθεται για ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις με μοναδική θέα στις Στήλες του Ολυμπίου Διός.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 18 Μαΐου 2010, και η έκθεση θα διαρκέσει έως τέλος Ιουνίου.
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου