Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

"Αόρατες Πόλεις" στην Kalfayan Galleries


Η ατομική έκθεση της Μαριάννας Γκιόκα με τον τίτλο ‘Invisible Cities’ φιλοξενείται στην Kalfayan Galleries της Αθήνας από τις 24 Ιουνίου. Στην έκθεση, η οποία διαρκεί έως τις 18 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα και βίντεο.

Οι πυκνές και πολύπλοκες συνθέσεις της Μαριάννας Γκιόκα, η οποία δουλεύει κυρίως με μελάνι σε καμβά και λιτή χρωματική παλέτα, αποκαλύπτουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εικαστικού για το αστικό τοπίο καθώς επίσης και για τις έννοιες του χώρου και του βάθους. Τα αφαιρετικά, γραμμικά σχέδιά της αποκαλύπτουν ταυτόχρονα τις σπουδές της στο αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Τα έργα της, εμπνευσμένα από το βιβλίο του Ίταλο Καλβίνο, "Invisible Cities", φέρνουν στο νου τις φανταστικές πόλεις που περιγράφει ο Μάρκο Πόλο, ο ήρωας του βιβλίου του Καλβίνο, στον Kublai Khan. Παραδόξως, ενώ η ανθρώπινη παρουσία δεν είναι εμφανής, η καλλιτέχνης εστιάζει στους κατοίκους των αστικών κέντρων, στη δράση και τα συναισθήματά τους, αφού είναι αυτοί που δίνουν ζωή στις πόλεις.
Τα παράξενα, μαγικά τοπία και κτήρια λειτουργούν ως κέλυφος για τις δραστηριότητές των ανθρώπων. Όπως παρατηρεί η ίδια: "Πρόθεσή μου είναι να απεικονίσω όχι μόνο την πόλη και όσα διαδραματίζονται σε αυτή, αλλά και το πώς καθρευτίζεται η πόλη πάνω στα πρόσωπα των ανθρώπων και τη φύση. Αυτό το ‘καθρέφτισμα’ καθώς και η αέναη κίνηση των πραγμάτων, είναι αυτό που με συγκινεί..."


Θερινό Ωράριο:
Ιούνιος & Σεπτέμβριος
: Δευτέρα, 10.00- 15.00, Τρίτη έως Παρασκευή 10.00- 20.00
Ιούλιος: Δευτέρα, 10.00- 15.00, Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 - 20.00 (Σάββατο ΚΛΕΙΣΤΑ)
Αύγουστος: ΚΛΕΙΣΤΑ
Πηγή:http://www.e-go.gr

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον το blog σας! Συγχαρητήρια! Εγώ είμαι νέα blogger και λόγω της αγάπης μου για τη Σαντορίνη ξεκίνησα το blog Santorini Greece. Δείτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή λοιπόν!
    Το είδα και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον με
    υπέροχες φωτογραφίες.
    Θα σας επισκέπτομαι...έγινα ήδη αναγνώστριά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή