Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Τέχνη από ανακυκλωμένα υλικά στη Θεσσαλονίκη


Περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες και σχεδιαστές εμπνέονται από την έννοια της ανακύκλωσης και εκθέτουν από τις 8 Ιουνίου έργα τους από ανακυκλωμένα υλικά στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Με το σύνθημα «Τίποτα δεν πάει χαμένο», καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης δημιουργούν με αντικείμενα που θα κατέληγαν στα σκουπίδια, προτείνοντας νέες χρήσεις. Με καθημερινά, απλά και ασυνήθιστα υλικά φτιάχνουν έπιπλα, ρούχα, αξεσουάρ, εγκαταστάσεις και εικαστικά έργα.

Η Αλίκη Τσιρλιάγκου, επιμελήτρια της έκθεσης λέει: «Οι δημιουργοί εξερευνώντας ετερόκλητα υλικά και φόρμες, καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που μοιραία προκύπτουν: πώς μπορώ να αξιοποιήσω τις ιδιότητές τους; Ποιες άλλες παραβλέπω; Ποια διαδικασία μετατρέπει το άχρηστο σε χρήσιμο; Αποστασιοποιημένοι από τις προηγούμενες αντιλήψεις για τα αντικείμενα και τα υλικά που επιλέγουν, ανακαλύπτουν και φωτίζουν κρυμμένες ποιότητές τους, ενώ συγχρόνως δημιουργούν καινούριες μέσα από νέες επεξεργασίες. Η ανακύκλωση γίνεται έτσι, μία γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Οι δημιουργοί μέσα από τα έργα τους αξιοποιούν και μετατρέπουν το παρελθόν σε ένα νέο ελπιδοφόρο μέλλον-ένα μέλλον που μπορούμε να κατακτήσουμε όταν αποφασίσουμε να διαχειριστούμε την πραγματικότητά μας… αλλιώς!».

Η έκθεση «Τίποτα δεν πάει χαμένο» εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού των 20 χρόνων κυκλοφορίας της δωρεάν εφημερίδας «Παράλλαξη».

Πληροφορίες: ΚΣΤΘ, Αποθήκη Β1, Λιμάνι, Θεσσαλονίκη, www.cact.gr, Τρίτη-Παρασκευή & Κυριακή 11 π.μ.– 7 μ.μ., Σάββατο 11 π.μ.–8 μ.μ., 8-13 Ιουνίου.
Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου