Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Athens Fringe Festival για δεύτερη χρονιά


Ένα φεστιβάλ με τη συμμετοχή μη κυβερνητικών οργανώσεων, καλλιτεχνών και κοινού ανοίγει τις πόρτες του για δεύτερη χρονιά σε διάφορους χώρους της Αθήνας 16 με 20 Ιουνίου.

Μετά το περσινό επταήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη, το Athens Fringe Festival επιστρέφει με την καθοδήγηση του αντίστοιχου φεστιβάλ του Εδιμβούργου κι ετοιμάζεται να κατακτήσει την πόλη με ποικίλες δραστηριότητες για νέους και παιδιά, μουσικά δρώμενα και θεατρικά.

Το πρώτο Fringe Festival οργανώθηκε στο Εδιμβούργο το 1947 κι έκτοτε πολλές χώρες το έχουν υιοθετήσει. Η Αθήνα με τη σειρά της προσάρμοσε το φεστιβάλ στα μέτρα και την κουλτούρα της και δημιούργησε το Athens Fringe Festival, μια διοργάνωση με κοινωνική δράση που απευθύνεται σε κοινό και καλλιτέχνες με τις ίδιες ανησυχίες προκειμένου να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ φιλοξενούνται μια πληθώρα μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενώσεις, σωματεία και ομάδες πολιτών που εκθέτουν το έργο τους στο κοινό.

Μια σειρά συναυλιών από νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες με ροκ ήχους, πειραματικά έθνικ και τζαζ ακούσματα και παραδοσιακές νότες θα ξετυλιχτούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Φέτος, το Athens Fringe Festival εντάσσει στο πρόγραμμά του παραστάσεις θεατρικών ομάδων από το Γενικό Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής και από το ΤΕΕ Κωφών Αγίας Παρασκευής αλλά και δράσεις του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ) ο οποίος συμμετέχει με θεατρικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, ομιλίες και παρουσιάσεις.

Δύο φωτογραφικές εκθέσεις θα φιλοξενούνται, επίσης στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Η πρώτη αφορά στην ανάδειξη της κουλτούρας του ποδοσφαίρου και η δεύτερη θα περιλαμβάνει 24 αφίσες εμπνευσμένες από τις χώρες που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ.

Τέλος, το κοινό θα μπορεί να προτείνει στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης με τίτλο «Η δική μου Ελλάδα», τα σύμβολα της δικής του Ελλάδας, σημαίες που ονειρεύεται, ύμνους που θα ήθελε να ακούει ή ακόμα και ταινίες, πρόσωπα και λέξεις που του θυμίζουν Ελλάδα. Το υλικό αυτό μπορεί να στείλει κάποιος με e-mail στο ellada@sinthesis.gr γράφοντας στο θέμα «Η δική μου Ελλάδα». Όλες οι συμμετοχές, θα παρουσιαστούν επίσημα στο Athens Fringe Festival, από 16-20 Ιουνίου.

Αξίζει να αναφερθεί ακόμα ότι την Τετάρτη 16 Ιουνίου όλοι οι χώροι του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου Αθηνών θα έχουν δωρεάν είσοδο σε όλους τους συμμετέχοντες και στο κοινό του Athens Fringe Festival.

Πληροφορίες: 210-3390447, fringe@sinthesis.gr. Κτήριο 56 του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος / CAID Ελληνικού Κόσμου 6, Ρέντης/ Κτήριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, πεζόδρομος Ερμού, πλατεία Ασωμάτων / Κτήριο Σύνθεσης, Βρυσακίου 18, Μοναστηράκι / Athenstyle Hostel, Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι /TAF, Νορμανού 5, Μοναστηράκι / 6 Dogs, Αβραμιώτου 6, Μοναστηράκι / ΑPERITIF, Καλαμιώτου 4 & Ερμού,Μοναστηράκι / Δρόμοι και πλατείες στο κέντρο της πόλης. Εισιτήρια 10 ευρώ (ενιαίο ημερήσιο).

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου