Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Σύγχρονη Τέχνη από το Περού

Μέσα από μια ολοκληρωμένη έκθεση Περουβιανών καλλιτεχνών, το Ινστιτούτο Θερβάντες συστήνει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το εικαστικό πανόραμα του Περού. Από τις 9 Ιουνίου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου ο χώρος εκθέσεων του Ινστιτούτου θα γεμίσει χρώματα και ονειρικές μορφές από την εξωτική χώρα.


Καλλιτέχνες δύο γενεών, με διαφορετικές τάσεις και ύφος παρουσιάζουν την πολυμορφία των εικαστικών τεχνών του Περού του σήμερα και εκφράζουν μέσα από τα έργα τους τις αλλαγές στη χώρα τους αλλά και την πραγματικότητα όπως την βιώνει ο καθένας ξεχωριστά.

Ο κάθε καλλιτέχνης δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα δοσμένη από τη δική του οπτική γωνία άμεσα συνυφασμένη με την εθνική του ταυτότητα.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται 21 έργα των Σέσαρ Μαρτίνες, Γιόσεφ Φίρμπας, Πέδρο Καβαγιέρο, Δανιέλ Μάντα, Αλμπέρτο Φλόρες, Φρανσέσκα Μπαβεστρέγιο, Χοσέ Ιγνάσιο Ιτουρμπούρου, Σοφία Ραμίρες, Χοσέ Κάρλος Τασάρα, Φιορέλα Ματσότι και Χάιμε Μόγια.

Πληροφορίες: Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3634117, εσωτ. 2, είσοδος ελεύθερη, http://atenas.cervantes.es

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου