Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Κοκκινίδης, Σόρογκας και Τέτσης στην Κοζάνη


Από έναν πολύτιμο πίνακά τους δώρισαν στην Πινακοθήκη του Παλαιοντολογικού και Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαΐδας Κοζάνης τρεις σπουδαίοι ζωγράφοι, οι Δημοσθένης Κοκκινίδης, Σωτήρης Σόρογκας και Παναγιώτης Τέτσης.

Η Πινακοθήκη φιλοξενεί έκθεση έργων αυτών των σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών και οι ίδιοι αποφάσισαν να εμπλουτίσουν τη συλλογή της -η οποία αριθμεί πολλά ακόμη σημαντικά έργα, προερχόμενα από προσφορές- δωρίζοντας από ένα έργο ο καθένας.

Γέμισε το μουσείο Πτολεμαϊδας από φίλους της τέχνης για τα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, παρουσία των τριών δημιουργών.

«Μεγάλη τιμή και ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πόλη αποτελεί η παρουσία των κορυφαίων αυτών δημιουργών» επισήμανε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης και πρόσθεσε ότι «ως δήμος Πτολεμαϊδας προσπαθούμε να αναδείξουμε στο πανελλήνιο τη μεγάλη ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό της Πτολεμαϊδας».

Οι τρεις σπουδαίοι ζωγράφοι εξέφρασαν τη συγκίνησή τους για την υποδοχή που έτυχαν στην Πτολεμαϊδα και ευχαρίστησαν το δήμο και το Μουσείο για τη φιλοξενία, ενώ δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση του κοινού.

Η έκθεση των Κοκκινίδη - Σόρογκα - Τέτση θα μείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος του μήνα και μέχρι στιγμής την έχουν επισκεφτεί πολλά σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου