Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

"Γρηγόρης Σαρακηνός, Τάσος Παπαδόγκωνας και Αναστασία Γκλαβά"


Μία ιδιαίτερη έκθεση με έργα τριών καλλιτεχνών παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.

Εγκαίνια: Δευτέρα 23 Ιουνίου 2010, ώρα 20:00
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-20:00 και Κυριακή 10:00-14:00

Οι τρεις καλλιτέχνες με διαφορετικές επιρροές ο καθένας παρουσιάζουν μία ξεχωριστή εικαστική πρόταση. Οι πίνακες του Γρηγόρη Σαρακηνού έχουν κύριο χαρακτηριστικό τους τα έντονα χρώματα και τη σχεδόν αρχιτεκτονική τους δομή. Τα ονειρικά τοπία με έντονα μεταφυσικά στοιχεία, σμαραγδένιες θάλασσες που κονταροχτυπιούνται με σκοτεινά δάση, υπερφυσικές ανδρικές και γυναικείες φιγούρες, καράβια που ξεκινούν από το πουθενά και κατευθύνονται στο άπειρο, δέντρα με τους καρπούς του διλλήματος αλλά και του κακού, είναι μερικά από τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε αυτούς.

Στην άλλη πλευρά συναντάμε τα έργα του Τάσου Παπαδόγκωνα με σαφείς επιρροές από το αρχαιολογικό σχέδιο, με το οποίο και ασχολείται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Οι πίνακές του διακρίνονται από την αναζήτηση των δυναμικών της γραμμής, των δυνατοτήτων και των χαρακτηριστικών της. Χρησιμοποιεί τις διαδρομές της πάνω στον καμβά, για να αποδώσει, κυρίως, ψυχοτροπικά πορτραίτα με λιτότητα και ένταση. Το αποτέλεσμα είναι μία σχεδόν γλυπτική ανάμειξη προσώπων, χώρων και συναισθημάτων.

Παράλληλα σε ένα διαφορετικό ύφος η Αναστασία Γκλαβά μέσα από τα έργα της ψάχνει την προσωπική της ελευθερία. Τα έργα της είναι απλά και παραστατικά και αποπνέουν ζωντάνια και αισιοδοξία, αλλά υπάρχουν και στιγμές που σε γυρνάνε πίσω στο χρόνο φέρνοντας μνήμες και μυρωδιές.

Το αποτέλεσμα είναι μία πλούσια σε εικαστικές ματιές έκθεση, η οποία αποτελεί και την πρώτη παρουσίαση του έργου τους στην Αθήνα, για τον Τάσο Παπαδόγκωνα και την Αναστασία Γκλαβά.

Επικοινωνία:
210 3621601
Τόπος: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, αίθουσα "Κόντογλου"

Πηγή:http://www.cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου