Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Αthens Fine Arts Festival










Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας
info@athensfineartsfestival.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ "ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 2010" ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Γ. ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 18 ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ...
Αύριο Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010, στις 8μμ, εγκαινιάζεται η μεγάλη σπονδυλωτή έκθεση "Δρώμενα Τέχνης 2010", του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, στo Κέντρο τέχνης και πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου (Γουναροπούλου 6, Α. Ιλίσια. τηλ/fax: 210 7487657, τηλ: 210 7777601), σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων σύγχρονης τέχνης Μιχαήλ Ρωμανού.

Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που φέτος διανύει τον τρίτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις του, παρουσιάζοντας την πρώτη από μία σειρά καλοκαιρινών εκθέσεων στην Αθήνα.

Στα "Δρώμενα Τέχνης 2010", συμμετέχουν νέοι κυρίως καλλιτέχνες, που έχουν να παρουσιάσουν μία αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το κολάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις.

Στην έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου συμμετέχουν δεκαοκτώ πολύ αξιόλογοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες ενώ τη βραδιά των εγκαινίων η διακεκριμένη ηθοποιός Βαρβάρα Κυρίτση θα απαγγείλει ποίηση της Χλόης Ν. Αμαράντου που θα την συνοδέψει στο πιάνο.
Τα εικαστικά "Δρώμενα Τέχνης 2010" λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών.

Οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, έχουν διάρκεια επτά ημερών σε κάθε χώρο τέχνης, χαράσσοντας έτσι μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή για το φιλότεχνο κοινό.

Σε κάθε χώρο τέχνης περίπου είκοσι καλλιτέχνες παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά έργα τους ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται ψηφιακά, για ένα μήνα, από τη διαδικτυακή πύλη προώθησης πολιτιστικών γεγονότων "Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού":
http://dromenatechnis.blogspot.com

H σπονδυλωτή αυτή έκθεση είναι η εξέλιξη της εικαστικής έκθεσης "Αντιπαραθέσεις στην σύγχρονη Ελληνική τέχνη", που διοργανώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης του Ιστορικού Κέντρου των Αθηνών, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας ενώ σημαντική θεωρείται η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και το αμείωτο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη έκθεση από τους καλλιτέχνες, κυρίως της νέας γενιάς.

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός
ΜΟΥΣΕΙΟ Γ. ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Γουναροπούλου 6, Α. Ιλίσια,
τηλ/fax: 210 7487657, τηλ: 210 7777601
info@gounaropoulos.gr
Διάρκεια: 9-19 Ιουνίου 2010
Ώρες λειτουργίας: Τρ-Τετ 09.00-13.30 & 18.00-21.00, Πεμ-Σαβ 09.00-15.00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου