Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

"Όμορφη και παράξενη πατρίδα" της Κατερίνας Κωστογιάννου


08/06/2010 - 15/06/2010
Την τέταρτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Κατερίνας Κωστογιάννου παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων. Η έκθεση με τίτλο "Όμορφη και παράξενη πατρίδα" αποτελείται από έργα που αποτυπώνουν εικόνες του πολυποίκιλου ελληνικού περιβάλλοντος.

Εγκαίνια: Τρίτη 8 Ιουνίου 2010, ώρα 19:30
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-20:00 και Κυριακή 10:00-14:00

Η καλλιτέχνιδα αντλεί τα θέματά της από τα χαρακτηριστικά της λαϊκής αρχιτεκτονικής, τις καμάρες, τις σκάλες, το φως, τη σκιά και εν γένει την πλαστικότητα των όγκων. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με την επιρροή της ζωγράφου από την επαγγελματική της ενασχόληση με την ειδικότητα της πολιτικού μηχανικού, αποτελούν το έναυσμα ώστε, μέσα από μια απόλυτα προσωπική ματιά να μεταμορφώνει τα γεωμετρικά σχήματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής σε ονειρικές ζωγραφικές φόρμες.

Οι δημιουργίες της Κατερίνας Κωστογιάννου, σκιαγραφούν με μαγικό ρεαλισμό εικόνες του ελληνικού περιβάλλοντος, πραγματικές ή φανταστικές, απομονώνοντας και εξιδανικεύοντας τα στοιχεία εκείνα που αποτελούν σύμφωνα με τη δική της εικαστική άποψη την όμορφη και παράξενη πατρίδα.

Λίγα λόγια για τη δημιουργό
Η Κατερίνα Κωστογιάννου - Σταμπούλογλου είναι πολιτικός μηχανικός και ασχολείται με τη ζωγραφική από το 1980. Διδάχθηκε τεχνικές ελαιογραφίας στο Ελληνικό Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού. Τα τελευταία χρόνια, επικεντρώθηκε στην εξειδίκευση τεχνικών ακουαρέλας, ακρυλικού και ελαιογραφίας στο εργαστήρι "Τέχνη ίσον Γέννηση" με καθηγήτρια την Χριστίνα Μούρα. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές, ενώ έργα της βρίσκονται σε πινακοθήκες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Επίσης είναι μέλος του ΤΕΕ, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, της ΕΔΕΜ (Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Ελλάδας), του ICOMOS (Διεθνής οργανισμός της UNESKO για την παγκόσμια κληρονομιά) κ.α.

Επικοινωνία:
210 3452150
Τόπος: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα"
Διεύθυνση: Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης - Θησείο, (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός)
http://www.cityofathens.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου