Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Βίντεο-εγκατάσταση του Ουίλιαμ Κέντριτζ στο Φεστιβάλ Αθηνών


Με μια βιντεο-εγκατάσταση που συνδυάζει αφήγηση, βίντεο-προβολές και ηχητικό σάουντρακ, φιλοξενείται στο Φεστιβάλ Αθηνών ο διάσημος Νοτιοαφρικανός εικαστικός καλλιτέχνης, Ουίλιαμ Κέντριτζ.

Με τον τίτλο «I am not me, the horse is not mine» η δημιουργία του Κέντριτζ βασίζεται στο σατιρικό διήγημα «Η μύτη» (1837) του Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ, ο οποίος παρουσιάζει τη στενοχώρια ενός ξιπασμένου Ρώσου γραφειοκράτη που συνειδητοποιεί μια μέρα ότι η μύτη του έχει δραπετεύσει από το πρόσωπό του έχοντας αποκτήσει μεγαλύτερο ανάστημα από τον ίδιο.

Το 15λεπτο έργο του αποτελείται από οκτώ παράλληλες βιντεο-προβολές με ηχητικό σάουντρακ και αντανακλά το ενδιαφέρον του καλλιτέχνη για την ακμή και την πτώση του ρώσικου μοντερνισμού.

Ο Ουίλιαμ Κέντριτζ κατάγεται από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής και εκφράζεται μέσα από σχέδια, ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, γλυπτική και τυπογραφία. Επίσης δε διστάζει να σκηνοθετεί και να σκηνογραφεί για το θέατρο και την όπερα ενώ έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στο παρελθόν.

Πληροφορίες: Πειραιώς 260 (Αποθήκη), 210 92 82 900, 1-15 Ιουνίου
Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου