Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Έκθεση χαρακτικής στη fizz gallery


Τον τίτλο «ομολογίες» έχει η ατομική έκθεση με χαρακτικά της Δήμητρας Σιατερλή που εγκαινιάζεται στη fizz gallery την Τρίτη 8 Ιουνίου.

Με μια σειρά από πρόσφατα και παλαιότερα χαρακτικά έργα και εγκαταστάσεις της, η Δήμητρα Σιατερλή συνεχίζει να διερευνά την ανθρώπινη φύση, τη σχέση της με το γύρω κόσμο, την κοινωνία, την προκατάληψη, τον εγκλωβισμό, την αλλοτρίωση αλλά και να αναζητά τρόπους αντίστασης.

Με τις παιδικές της εμμονές να έχουν την πρώτη θέση στα έργα της, η Σιατερλή κόβει και χαράζει ξύλα, μέταλλα, τυπώνει σε χαρτιά και πανιά, σχήματα και χαράξεις που σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζει μαζί με τις μήτρες τους.

Παιδικές μορφές, αινιγματικές επισκέψεις περίεργων μορφών και πλέγματα από ιστούς αράχνης παρουσιάζονται στα έργα της Σιατερλή και καλούν τον επισκέπτη να εμπλακεί στον κόσμο που ανήκουν δημιουργώντας ερωτήματα.

Οι «ομολογίες» που αποτελούν και τον τίτλο της έκθεσης, είναι σφραγίδες γραμμάτων που σχηματίζουν σύνολα λέξεων, τυπωμένες σκέψεις και προσωπικές γνώμες που η καλλιτέχνιδα παραδίδει σε κοινή θέα.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η Δήμητρα Σιατερλή γεννήθηκε στο Άργος το 1952. Σπούδασε Ζωγραφική, Διακόσμηση και Χαρακτική στη Μπολόνια της Ιταλίας. Στην εικαστική της παραγωγή ασχολείται και πειραματίζεται με υλικά, τεχνικές και τεχνολογίες. Δραστηριοποιείται αδιάκοπα στο χώρο της χαρακτικής με εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και από το 1983 μελετά τον ιστό της αράχνης και τον προτείνει στο έργο της με διαφορετικά, κάθε φορά, υλικά ,εγκαταστάσεις και νοηματικές προεκτάσεις. Έχει εικονογραφήσει, επίσης βιβλία ενώ έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Από το 1977 λειτουργούν, με τον εικαστικό, Πίνο Παντολφίνι, το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών.

fizz gallery: Βαλαωρίτου 9Γ, Αθήνα, 2103607598, www.fizzgallery.gr. Μέχρι τις 26 Ιουνίου.
Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου