Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Αντώνης Κοσμαδάκης "hard times"


Η έκθεση περιλαμβάνει πρόσφατα έργα του καλλιτέχνη, μεγάλων διαστάσεων.

Ο Αντώνης Κοσμαδάκης είναι εικονολάτρης. Οι ήρωες του εμπλέκονται σε αλλόκοτες δράσεις, σε καταστάσεις του παράλογου, μέσα σε ένα ήρεμο, ονειρικό περιβάλλον. Οι εικόνες του παραπέμπουν σε απρόσμενες εξεγέρσεις, ή τρομοκρατικές ανατροπές, στις οποίες οι ρόλοι θυτών και θυμάτων είναι ουσιαστικά ταυτόσημοι,ορίζοντας έτσι εννοιολογικά τις ποικίλες και συχνά σχισματικές εκφάνσεις της πραγματικότητάς μας.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σε κείμενο του αναφέρει: "Έχοντας την εποχή μας ως παράδειγμα, “σκηνοθετώ” ζωγραφικούς χαρακτήρες σε έναν κόσμο χωρίς λογική όπου οι ελευθερίες διαστρέφονται και η ζωή εκχυδαΐζεται. Έναν κόσμο στον οποίο η αξιοπρέπεια προσβάλλεται καθημερινά από τους ισχυρούς και η αλήθεια έχει αντικατασταθεί από το ψέμα. Έναν κόσμο όπου ο αυτοσεβασμός έπαψε να υπάρχει τη στιγμή που ο άνθρωπος έχασε την εκτίμησή του προς την κτίση και τους συνανθρώπους του. Οι μορφές κινούμενες από πόνο και ματαιοδοξία, από εσωτερική τύφλωση ή παράνοια, εμμονές ή πρωτογενή ένστικτα, αποτελούν όχι μόνο μεταφορές προσωπικών εμπειριών του παρελθόντος, αλλά και την έκφραση των ανησυχιών που αισθάνομαι ζώντας σε δύσκολους καιρούς."

Ο Αντώνης Κοσμαδάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1978.
Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Σεβίλλης, Ισπανία, στην ΑΣΚΤ της Αθήνας και στο San Francisco State University, ΗΠΑ.
Τιμήθηκε με υποτροφίες του Ιδρύματος Ωνάση και του Ιδρύματος Fulbright.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 12-8μμ, Σάββατο 11-2μμ, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
Πηγή:http://entertainment.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου