Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου


Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται φέτος το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου, το οποίο λαμβάνει χώρα στη Λευκωσία από τις 13 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.
To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και παρουσιάζει ταινίες πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η προώθηση της κυπριακής κινηματογραφίας, Κύπριων σκηνοθετών καθώς και της ιστορίας της Κύπρου.

Στη φετινή διοργάνωση θα διαγωνιστούν επτά ταινίες για το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, τη Χρυσή Αφροδίτη. Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τον Κύπριο ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Δημητρίου, την Ελληνίδα ηθοποιό Αλεξάνδρα Παυλίδου, τον μουσικοσυνθέτη Κώστα Κακογιάννη, τον παραγωγό ταινιών George Stephanopoulos και τον κριτικό κινηματογράφου Αλέξανδρο Ρωμανό-Λιζάρδο.

Η ταινία έναρξης του φεστιβάλ, είναι η Arcadia Lost του σκηνοθέτη Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, ενώ ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν συμπεριλαμβάνεται και η ταινία του Πάνου Κούτρα, Στρέλλα.

Το φεστιβάλ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαιδευτική δραστηριότητα και καθιερώνει από φέτος ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το εργαστήριο κινηματογράφου CYIFF Cinema Lab - CCL Seminar, το οποίο στοχεύει να φέρει κοντά μέσα από πρωτότυπες και ζωντανές εκδηλώσεις, δημιουργούς από όλον τον κόσμο, εντάσσοντας τους σε μία διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία.

Πληροφορίες

Κύπρος, Λευκωσία από τις 13 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου στο Πάνθεον Αρτ Σίνεμα
Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου