Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Στο Παρίσι έκθεση της εικαστικού Τίνας Μάσχα


Στο Παρίσι θα παρουσιαστεί η έκθεση Σύγχρονης Αγιογραφίας / Ζωγραφικής της Εικαστικού Τίνας Μάσχα με τίτλο: «ΦΩΤΟΣ ΠΕΡΙΘΛΑΣΙΣ», η οποία γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Maison de la Grece, από τις 12 έως τις 25 Οκτωβρίου και ώρα 6-9μμ.

Η Θεωρητικός Τέχνης, Γιούλη Παπαγιάννη που διοργανώνει και επιμελείται της εκθέσεως γράφει:

«Η Τίνα Μάσχα, εξελίσσοντας τη Βυζαντινή Αγιογραφία, αποδίδει νέο ύφος στις Θείες Παραστάσεις, διατηρώντας το σεβασμό στο λατρευτικό στοιχείο. Μέσα από την «πλατειά τεχνοτροπία» της, αποτυπώνει μορφές αφηγηματικές, εικόνες που από το βάθος τους ξεπροβάλλει η πρώτη σπίθα. Mε «allegro tirage», αναδύεται η λάμψη Του Θείου ως «πυρ» και «φως», υποβάλλοντας το θεατή σε κατάνυξη.

Αφοσιωμένη ουραγός των αισθήσεων της ψυχής και του πνεύματος, διεισδύει ανατομικά στην Τέχνη, αναπτύσσει την ωτωριτέ τεχνική της και εξελίσσει τις ίδιες της τις δημιουργίες, σε ένα κεράννυσμα, Αγιογραφίας, Εικονογραφίας, Ζωγραφικής.

Εικόνων νοηματικών, αισθαντικών συμβολισμών, που ευθυγραμμίζονται με τον ως τα τώρα καταχωνιασμένο λογισμό μας, χωρίς να μένει πίσω ίχνος σκιάς.

Το άμωμο ΦΩΣ, που έρχεται στην επιφάνεια και μας παραπέμπει στην Εσωτερική Αναζήτηση, την Πνευματική Αφύπνιση, και την Αυτογνωσία. Λεγκάτη ακολουθία, που γίνεται το απόσταγμα για την αποκάλυψη του ΦΩΤΟΣ...».

Πηγή:http://news.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου