Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Οι Εποχές, ένα πρόσχημα... μεγάλων διαστάσεων


Καλλιτέχνης που δρα πέρα από τον κύκλο του χρόνου και την διαδοχή των εποχών του, δημιουργός που στην παλέτα του χορεύουν τα πιο εκρηκτικά χρώματα, τα οποία εξακολουθούν να εκρήγνυνται ακόμα και όταν τα αφήσει πάνω στους σφύζοντες καμβάδες του, ο Κώστας Πανιάρας ετοίμασε μια εντυπωσιακή σειρά έργων που παρουσιάζει στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στους ανακαινισμένους, ειδικά διαμορφωμένους για να δεχτούν την έκθεση, χώρους του Εικαστικού Κύκλου, στις 20 Οκτωβρίου.
Χρησιμοποιώντας τις τέσσερις εποχές ως θέμα-πρόσχημα, ο διακεκριμένος ζωγράφος παρουσιάζει είκοσι πίνακες μεγάλων διαστάσεων, όπου τα πιο γενναιόδωρα πράσινα, συναντούν τα πιο εκτυφλωτικά κόκκινα και τα πιο απύθμενα μπλε του, τα πιο ηλιόφωτα κίτρινα και τις δυναμικές αποχρώσεις τους.

Με τον εύγλωττο τίτλο «Οι Εποχές, ένα πρόσχημα», ο Πανιάρας, μας οδηγεί σε ακραίες χρωματικές επιτεύξεις, μέσα από τις οποίες αναδύεται μια πέμπτη, εντελώς προσωπική του Εποχή. Τα έργα του επιβεβαιώνουν την καταξιωμένη πορεία και τη θέση του διακεκριμένου καλλιτέχνη στη νεοελληνική ζωγραφική.

Οι τέσσερις εποχές συνυπάρχουν, εισχωρούν η μία μέσα στην άλλη, ανταλλάσσουν χρώματα, διαθέσεις, ταυτότητες και δίνουν την αφορμή στον ζωγράφο να δημιουργήσει τα νέα έργα του, να μας παρασύρει στις περιπέτειες και τα ταξίδια του...

Οι Εποχές, ένα πρόσχημα... μεγάλων διαστάσεων
Η έκθεση του Κώστα Πανιάρα εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 121, ΤΗΛ. 210 3300136
ΩΡΕΣ : 17.30-20.30
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 9.00 - 15.00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 17.30 - 20.30
www.ikastikos-kiklos.gr
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου