Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Φεβρουάριος στο Terra Nueva Project


Η ομάδα Viral Projects έχοντας ως στόχο τη δημιουργία πλαισίων που θα δώσουν νέα δεδομένα προβολής σε ανθρώπους και ομάδες που έχουν ανάγκη με την σειρά τους να εκφραστούν και να συνομιλήσουν μέσω του design και της τέχνης παρουσιάζει το TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] (www.viralprojects.gr), που θα διαρκέσει μέχρι τις 31/7 στον πολυχώρο TERRA PETRA.

Οι εκθέσεις που θα πάρουν μέρος στο πλαίσιο του TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] το μήνα Φεβρουάριο, τα εγκαίνια των οποίων θα πραγματοποιηθούν στο εορταστικό opening day ολόκληρου του project, στις 11/2 είναι:

Στο Level 1 του πολυχώρου Terra Petra, όπου βρίσκεται το ανακαινισμένο Food Bar, συμμετέχει η ομάδα Character Synthesis με μια σειρά χαρακτήρων εμπνευσμένων από την εποχή που ζούμε και διαμορφώνουμε καθημερινά, υπό τον τίτλο "characters crisis and trust".
Συμμετέχουν: Γιάννης Μπαρδάκος, Κωνταντίνος Δέμης, Χρήστος Κωτσίνης, Κατερίνα Ξένου, Παυλός Ξενικουδάκης, Ανδρεανίδης Χαράλαμπος.

Στο Level 2, στο χώρο του Deseo Project space, οι Sereal Designers παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο installation, δημιουργώντας τρισδιάστατους χαρακτήρες βγαλμένους από παλιές και νέες ιστορίες και ανατρέποντας τη σχέση αθώου-σκοτεινού.

Στο Level 3, στο χώρο του Dell' arte, τον πιο πολυεπίπεδο και λαβυρινθώδη χώρο του Terra Petra, έχουμε τις εξής συμμετοχές:

Στον εκθεσιακό χώρο "Πατάρι" οι ΜΕDIUM:RARE παρουσιάζουν την έκθεση "Explorers", οπτικοποιώντας με μοναδικό τρόπο διάσημους εξερευνητές.
Στην ομάδα MEDIUM:RARE συμμετέχουν:
Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, γνωστός και ως b-positive, ο Τάσος Παπαϊωάννου (one man show studio), η Πένη Ζεβόλη, ο Γιώργος Γιάκος (Twelvetimes Two), η Ολυμπία Λιώνη (Ost2) και ο Μανώλης Αγγελάκης (tind).

Στον χώρο της σάλας, η ομάδα BEFORELIGHT, τα μέλη της οποίας έχουν καταπιαστεί με τον αρχιτεκτονικό και θεατρικό φωτισμό, εικαστικές εγκαταστάσεις και αστικά δρώμενα, αναζητώντας νέους τρόπους για να αποδώσουν τη δυναμική εμπειρία του φωτός, οραματίζεται και υλοποιεί ένα light installation ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο.

Στον χώρο του Μαροκινού φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας του προέδρου των φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριου Λώλου, με υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ταξίδι του στη Γάζα.
Το 2009 ο Μάριος Λώλος υπήρξε ένας από τους 3 - 4 ανθρώπους παγκοσμίως που κατάφεραν να περάσουν τη γραμμή των Ισραηλινών στρατευμάτων και να βρεθούν στη πολύπαθη και ταραγμένη για ακόμη μια φορά Γάζα, όπου και κατέγραψε με τη μηχανή του μοναδικές και συγκλονιστικές στιγμές των εκεί γεγονότων και της πραγματικότητας των Παλαιστινίων.
Η ζωή έχει την καταπληκτική ικανότητα να συνεχίζεται ακόμα κι όταν σφυροκοπείται από ανελέητους βομβαρδισμούς, ακόμα κι όταν παρακολουθείται από κατασκοπευτικά αεροπλάνα ακόμα κι όταν πυροβολείται από στρατό κατοχής. Ο φωτογράφος παρά τη φρίκη του πολέμου και του φόβου ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χαθούν ζωές -ανάμεσα στις οποίες και η δική του- προσπαθεί να καταγράψει με θάρρος και πίστη τη συνέχεια αυτή.

Στον χώρο του μπαρ ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Video Art Festival (A.V.A.F), που αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο πρωτοποριακό φεστιβάλ για τις ψηφιακές τέχνες και τα νέα μέσα στην Ελλάδα, αφιερωμένο στον σύγχρονο πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες, μας φέρνει πιο κοντά στην τέχνη του Video Art με μια έκθεση, ενταγμένη στο TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH], που αποτελεί μια βιωματική εμπειρία υψηλών αισθήσεων και στην οποία συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο.

Τα ονόματα των πρώτων 10 καλλιτεχνών που παρουσιάζουν τις video παραγωγές τους στο Video bar του Dell’ Arte για τη χρονική περίοδο του Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν σύντομα.

Επίσης θα υπάρξουν σημεία στον χώρο του Dell’ arte, όπου μία σειρά δημιουργών καλούνται κατά την διάρκεια του TERRA NUEVA PROJECT να παρέμβουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Ένας από αυτούς είναι ο Γρηγόρης Μαρκάτος, perfomer και videoartist, ο οποίος θα συμβάλει στο εγχείρημα με 2 video εγκαταστάσεις.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ακριβείς μέρες και ώρες που θα λειτουργούν οι εκθέσεις, περισσότερες πληροφορίες καθώς και σχετικό υλικό.

TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH]

A JOURNEY TO ART, DESIGN AND BEYOND...

Εγκαίνια 11 Φεβρουαρίου 2011
Διάρκεια 11/2 – 31/7

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου