Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

«Μέσα» ο Δημήτρης Παπαϊωάννου


Έρχεται η νέα δημιουργία του στο Παλλάς

Έξι ώρες παράσταση χωρίς αρχή, μέση, τέλος. Μπορείς να δεις όσο θέλεις, να καθίσεις όπου θέλεις, να βγεις και να επιστρέψεις όσες φορές θέλεις.

«Μέσα» είναι ο τίτλος της νέας δημιουργίας του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Πρόκειται για ένα έργο που θα γεννηθεί από τη συνάντηση δύο συνθηκών: μίας παράστασης που συμβαίνει αδιάλειπτα, και μίας κατάστασης θεατών που έρχονται, φεύγουν και αλλάζουν θέση μέσα στο θέατρο όποτε επιθυμούν.

Επί σκηνής το έργο ανακυκλώνεται μέσα στον εαυτό του, και ενώ χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς υλικά, τα συνθέτει με τρόπους που δεν επαναλαμβάνονται ποτέ.

Το «Μέσα» αντιμετωπίζει το θέατρο σαν εκθεσιακό χώρο, το έργο σαν έκθεμα, και προτείνει στο θεατή τον ρόλο του επισκέπτη.

Στη σκηνή 30 ερμηνευτές επί έξι ώρες ζωντανεύουν τις συνθέσεις του «Μέσα», ενώ υπάρχει ανοιχτή μία θέση στο έργο καθημερινά για όποιον από τους θεατές γοητευτεί από την κατάσταση και θέλει να επιστρέψει παίρνοντας μέρος.

Οι πόρτες του Παλλάς θα ανοίγουν στις 17:30 και θα κλείνουν στις 23:30, από Τετάρτη έως Κυριακή.

Το «Μέσα» θα λειτουργήσει με τριών ειδών εισιτήρια:

Το Ημέρας (32 ευρώ) με το οποίο κανείς μπορεί να μπει, να βγει και να επιστρέψει όσες φορές θέλει μέσα σε μια μέρα.

Το Ημέρας/μισή τιμή (15 ευρώ), το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μόνο που η είσοδος στο θέατρο πρέπει να γίνει νωρίς, από τις 17:30 έως τις 19:00, και αργά από τις 22:30 και μετά.

Και το Πολλαπλό (45 ευρώ) με το οποίο μπορεί κανείς να μοιράσει έξι ώρες παρακολούθησης σε οποιαδήποτε μέρα και ώρα θέλει.

Η σύλληψη και σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Παπαϊωάννου, και ο Κ.ΒΗΤΑ συνθέτει τα μουσικά τόπια.

Στο θέατρο Παλλάς για 20 παραστάσεις
13 Απριλίου έως 15 Μαΐου
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου