Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Διαδικτυακή περιήγηση στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου


ΔΕΙΤΕ: Το νέο project της Google μας αφήνει άφωνους

H Google προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου στον κόσμο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να επισκεφτούν τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου μέσα από την οθόνη τους.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα της Google ονομάζεται Art Project και στηρίζεται στη συνεργασία της εταιρίας με ορισμένα από τα πλέον φημισμένα μουσεία τέχνης του κόσμου ώστε να ανακαλύψουν οι χρήστες περισσότερα από χίλια έργα τέχνης στο διαδίκτυο με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Μετά από 18 μήνες σκληρής εργασίας, στην ιστοσελίδα googleartproject.com γίνεται συγκέντρωση ορισμένων από τις εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες διάσημων έργων τέχνης.

Ακόμα η εφαρμογή περιλαμβάνει τη δυνατότητα πανοραμικής περιήγησης σε συγκεκριμένες γκαλερί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Street View εσωτερικού χώρου.

Το εύρος των έργων τέχνης που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Google είναι τεράστιο και διαθέτει έργα από τη Γέννηση της Αφροδίτης του Botticelli έως και το No Woman, No Cry του Chris Ofili, τα μεταϊμπρεσιονιστικά έργα βυζαντινής εικονογραφίας του Cezanne, τις οροφές των Βερσαλλιών, ναούς της αρχαίας Αιγύπτου, τη συλλογή Whistlers αλλά και έργα του Rembrandt ανά την υφήλιο. Συνολικά, έχουν συμπεριληφθεί 486 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

1 σχόλιο: