Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Terra Nueva Project (ΝEA ΓH) από την ομάδα Viral Projects


Η ομάδα Viral Projects έχοντας ως στόχο τη δημιουργία πλαισίων που θα δώσουν νέα δεδομένα προβολής σε ανθρώπους και ομάδες που έχουν ανάγκη με την σειρά τους να εκφραστούν και να συνομιλήσουν μέσω του design και της τέχνης παρουσιάζει το TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] (www.viralprojects.gr) που θα διαρκέσει μέχρι τις 31/7 στον πολυχώρο TERRA PETRA.

The Opening Night
Στα εγκαίνια του TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται κοντά μας για να γιορτάσουμε την έναρξη του, ένα από τα πιο αξιόλογα κι ιδιαίτερα καλλιτεχνικά συγκροτήματα της χώρας. Οι MIKRO με τους Electronica/ Dance/ Electro/ Pop ήχους τους θα ξεσηκώσουν το κοινό και θα μετατρέψουν τον πολυχώρο του TERRA PETRA σ' ένα ατελείωτο party. Μουσικές αναφορές στην electropop των '80s κι επιρροές από big beat, trip hop, drum ‘n bass, easy listening, dance και techno συνθέτουν τον υπέροχο και μοναδικό ήχο τους. Μετά το live θα ακολουθήσει after show Dj set με ξέφρενους ηλεκτρονικούς ρυθμούς από το μέλος των MIKRO, Nikonn. Το ταξίδι στο άγνωστο ξεκινά από τον πλανήτη Happy.

The Project

Terra Nueva Project (ΝEA ΓH) από την ομάδα Viral Projects
Μέσα από το TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH], μια σειρά σύγχρονων δημιουργών εξετάζουν, διαπραγματεύονται και επαναπροσδιορίζουν την έννοια της Νέας, νοούμενη ως τους τόπους που ανακαλύπτονται κατά τη διαδικασία της εξερεύνησης των ορίων μεταξύ γνωστού και αγνώστου. Ταυτόχρονα, θα αποκωδικοποιήσουν το συμβολικό περιεχόμενο της έννοιας της Νέας Γης, τις αφηγήσεις δηλαδή που συνοδεύουν κάθε επέκταση των γεωγραφικά γνωστών τόπων και προβάλλουν πάνω της ένα ευρύ σώμα ελπίδων και φόβων μετατρέποντάς τους σε νέους κόσμους.

Πρόκειται για μια σειρά μύθων που εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι νέοι κόσμοι θα είναι απαλλαγμένοι από τις ατέλειες του παλιού - με την επιφύλαξη του φόβου πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί - αποδεσμεύουν την έννοια της Νέας Γης από την αποκλειστικά γεωγραφική της διάσταση και την ανασυνθέτουν ως μια εν δυνάμει Ουτοπία ή Δυστοπία. Επιπλέον, σε μια διαδικασία σύνθεσης και ανατροπής του κυριολεκτικού και μεταφορικού περιεχομένου της έννοιας της Νέας Γης, αναδεικνύεται επί τω έργω η έννοιά της ως κοινωνική και πολιτική δράση. Αφορά όλα όσα δημιουργούν οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις δυστοπίες που τους επιβάλλονται κάνοντας τις ελπίδες και τα όνειρά τους πραγματικότητα στον ήδη γνωστό τους κόσμο, αρνούμενοι να μεταθέσουν την διεκδίκηση ενός τελειότερου κόσμου σε μια νέα μακρινή χρονικά και χωρικά γη.

ΜΙΚΡΟ
ΜΙΚΡΟ

Με αφορμή τη παραπάνω θεματική 150 και πλέον καλλιτέχνες έρχονται να οπτικοποιήσουν τη δική τους Νέα Γη, καλύπτοντας όλο το φάσμα των τεχνών (design, ζωγραφική, γλυπτική, installation, performance, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, μόδα, comic, multimedia, videoart, street art κ.α.).


The Place

TERRA PETRA
TERRA PETRA

Το TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] θα λάβει χώρα στον πολυχώρο TERRA PETRA σε ένα περιβάλλον με Industrial χαρακτήρα, όπου δεσπόζει το κυρίως κτήριο του σπαστήρα του λατομείου με την επιβλητική παρουσία και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Με μοναδική θέα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, λειτουργεί με τα φυσικά του σύνορα ως ένα επιπλέον διαδραστικό πλαίσιο και πεδίο έκφρασης του Terra Nueva Project, ενώ ο περιβάλλοντας χώρος με πολυεπίπεδους κήπους με δέντρα και πράσινο συμπληρώνει ιδανικά την εξαιρετική ομορφιά του τοπίου προσφέροντας μοναδικές στιγμές απόλαυσης.

Εξαντλώντας τις δυνατότητες που δίνει η λαβυρινθώδης δομή του χώρου, θα στήνονται παράλληλα, εναλλασσόμενα στον χρόνο, καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ ταυτόχρονα θα διοργανώνονται συναυλίες, dj sets και άλλα happenings που θα συμπληρώνουν ιδανικά τις εικαστικές δραστηριότητες.

Ένας φάρος πολιτισμού στα Δυτικά προάστια που θα μετατρέψει την αθηναϊκή καθημερινότητα της εξόδου για καφέ, φαγητό ή ποτό, σε μια συναρπαστική διαδικασία αισθητικής απόλαυσης και έμπνευσης για δράση. Ουσιαστικά σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι μεταξύ τέχνης και ψυχαγωγίας.

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι όπου το άγνωστο σε κάθε βήμα θα μετατρέπεται σε έναν Νέο – γνωστό - Κόσμο, μια Νέα Γη.

Open Call

Με γνώμονα, τι πρεσβεύει η έννοια “Νέα Γη”, δεν θα μπορούσε παρά να υπάρξει
ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] και να παρουσιάσουν κι αυτοί με τη σειρά τους την οπτική τους απόδοση για τη συγκεκριμένη θεματική. Να τονίσουμε ότι τους καλλιτέχνες δε βαραίνει κανένα κόστος συμμετοχής.

Κατηγορίες έργων: design, ζωγραφική, γλυπτική, installation, performance, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, μόδα, comic, multimedia, videoart, street art κ.α.

(Αποστολή cv & δείγμα δουλειάς στο E-mail: submit@viralprojects.gr).


Πρόσβαση

Για την πρόσβασή σας στο Terra Petra εξυπηρετείστε με τις εξής συγκοινωνίες:

Α11 Πλατεία Βάθης – Ίλιον - Πετρούπολη
700 Άγιος Αντώνιος - Πετρούπολη
719 Πλατεία Βάθης (Φαβιέρου) - Παλατιανά - Πετρούπολη
747 Πλατεία Αττικής – Πανόραμα - Πετρούπολη

Και για τις 4 γραμμές κατεβαίνετε στο τέρμα στο Θέατρο Πέτρας // Α13 Ζήνωνος// Β11 Φαβιέρου.

Και στις 2 γραμμές κατεβαίνετε στη στάση της οδού Σουλίου και ανηφορίζετε με τα πόδια σε μια απόσταση λιγότερη των 5΄ για το Terra Petra. Επιπλέον, ο πολυχώρος διαθέτει τεράστια έκταση δωρεάν Parking.


VIRAL PROJECTS PROUDLY PRESENT
TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH]
A JOURNEY TO ART, DESIGN AND BEYOND...

Εγκαίνια 11 Φεβρουαρίου 2011
Διάρκεια 11/2 – 31/7

MIKRO
Dj set: Nikonn

Πολυχώρος Terra Petra
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Είσοδος Ελεύθερη
Εγκαίνια Εκθέσεων: 20:30
Live: 22:00

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου