Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Τα πρώτα βήματα του καλλιτεχνικού τουρισμού


γίνονται στη Θεσσαλονίκη μέσα από την ομάδα «Art on the Road»

Μία νέα ομάδα από τη Θεσσαλονίκη επιχειρεί να προσθέσει ένα νέο είδος στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Μετά τον αγροτουρισμό, το θρησκευτικό και τον εναλλακτικό τουρισμό, ο καλλιτεχνικός τουρισμός ξεκινά τα πρώτα του οργανωμένα βήματα στη χώρα μας, μεταφέροντας στα ελληνικά δεδομένα μία ιδέα που αναπτύσσεται, με επιτυχία, εδώ και χρόνια στο εξωτερικό.

Οι διοργανωτές της «Art on the Road», της πρώτης εταιρείας καλλιτεχνικού τουρισμού στην Ελλάδα, προσφέρουν οικονομικές ευκαιρίες ταξιδιών, στο εξωτερικό, αλλά και εντός της χώρας, με αφορμή κάποιο δημοφιλές ή πρωτότυπο καλλιτεχνικό γεγονός, όπως για παράδειγμα οι συναυλίες γνωστών τραγουδιστών, εν μέσω μίας περιόδου οικονομικής δυσχέρειας για τους περισσότερους Έλληνες.

Το επιχειρηματικό αυτό πείραμα ξεκίνησε μόλις το Σεπτέμβριο του 2010, με τη διοργάνωση εκδρομής στο Βελιγράδι για την παρακολούθηση της συναυλίας των Guns n' Roses, στον προτελευταίο σταθμό της περιοδείας τους. Η τιμή συμμετοχής ανήλθε στα 90 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς με λεωφορείο και του εισιτηρίου του θεάματος, ενώ προσέλκυσε ενδιαφερόμενους από διάφορα μέρη της χώρας, όπως Αθήνα, Τρίκαλα, Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη κ.α.

Η επόμενη διοργάνωση θα γίνει με αφορμή την τελευταία περιοδεία του Roger Waters, του θρυλικού μέλους των Pink Floyd, και την παρουσίαση του «The Wall», 30 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, στις 13 Απριλίου. Η εκδρομή θα γίνει οδικώς, με κόστος 200 ευρώ, στα οποία θα περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς, μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, το εισιτήριο της συναυλίας, καθώς και ξενάγηση για όσους το επιθυμούν.

Άλλες δύο εκδρομές έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι και θα αφορούν τη συναυλία του Bon Jovi στην Κωνσταντινούπολη (8 Ιουλίου) και το Βαλκανικό πανηγύρι χάλκινων στην Γκούτσα, έξω από το Βελιγράδι (10-14 Αυγούστου).

Εισαγόμενος καλλιτεχνικός τουρισμός και στη Θεσσαλονίκη

Αν και οι μέχρι στιγμής προορισμοί της «Art on the Road» είναι χώρες των Βαλκανίων και της Τουρκίας, στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία ενός αντίστροφου ρεύματος καλλιτεχνικού τουρισμού, από το εξωτερικό προς την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ενός ευρύτερου καλλιτεχνικού περιεχομένου, που θα προσφέρει, εκτός από μουσικές συναυλίες, και άλλα πολιτιστικά δρώμενα, όπως θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραδοσιακές - φολκλορικές εκδηλώσεις κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.artontheroad.gr.


Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου