Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

«Survival Kit»

Εικοσιτρείς καλλιτέχνες συμμετέχουν με τις προσωπικές τους προτάσεις «επιβίωσης» στην ομαδική έκθεση με τίτλο «Survival Kit» η οποία παρουσιάζεται στην γκαλερί Genesis από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου 2011.

Οι καλλιτέχνες με γνώμονα την εφευρετικότητα και το χιούμορ, για τη δημιουργικότητα στη διαχείριση των ιδεών και των υλικών δημιουργούν κιτ επιβίωσης. Το «κιτ επιβίωσης» είναι μια συσκευασία από βασικά εργαλεία και προμήθειες που έχουν προετοιμαστεί εκ των προτέρων προκειμένου να συντελέσουν στην επιβίωση του κατόχου τους σε ώρα ανάγκης. Τα στρατιωτικά αεροπλάνα, οι σωσίβιες λέμβοι και τα διαστημόπλοια είναι εφοδιασμένα με κιτ επιβίωσης.

Τα κιτ επιβίωσης, που ποικίλουν σε μέγεθος, περιέχουν προμήθειες και εργαλεία που προορίζονται να εφοδιάσουν έναν άνθρωπο παρέχοντάς του βασικό καταφύγιο ενάντια στα στοιχεία της φύσης, να τον βοηθήσουν να κρατηθεί ζεστός, να του παρέχουν πρώτες βοήθειες, να τον εφοδιάσουν με τροφή και νερό, ή σήματα για διασώστες και να τον βοηθήσουν να βρει το δρόμο για την πιο κοντινή βοήθεια. Τα εφόδια σε ένα κιτ επιβίωσης περιέχουν συνήθως ένα μαχαίρι (συχνά έναν ελβετικό σουγιά ή πολυεργαλείο), σπίρτα, κιτ πρώτων βοηθειών, επίδεσμο, αγκίστρια, κιτ ραπτικής και έναν φακό με μπαταρίες. (Πηγή: Wikipedia)

«Σε μια εποχή και μια Αθήνα έκτακτης ανάγκης που επιζητεί από τον καθένα μας συνοπτικές διαδικασίες διαχείρισης του έξωθεν και του οικείου μας περιβάλλοντος κόσμου καθώς και εξατομικευμένα μέσα διάσωσης του εαυτού, πέρα και πάνω από τα αναλώσιμα και επικουρικά είδη πρώτης ανάγκης που αναγράφονται παραπάνω. Τα προτεινόμενα κιτ, άλλοτε υπερμεγέθη εργαλεία-γλυπτά και άλλοτε ενδοσκοπικοί αυτογνωσιακοί μηχανισμοί σε μικροκλίμακα, άλλοτε αυτοσχεδιαστικές εικονοποιημένες οδηγίες προς ναυτιλομένους και άλλοτε ποιητικές υπομνήσεις του πιο απαραίτητου ελάχιστου, άλλοτε εφήμερα κατάλοιπα μιας συμπαντικής περιπλάνησης και άλλοτε κουτιά με ουτοπικά σύνεργα διάσωσης, άλλοτε επιγραμματικά βιβλία γνώσης και άλλοτε μαγικοί σάκοι με άγνωστο περιεχόμενο, άλλοτε υβριδικές ετοιμοπόλεμες φιγούρες και άλλοτε απαθανατισμένα σύνεργα ζωγραφικής, θυμίζουν απλά, ότι πάνω από όλα, η τέχνη και κατά επέκταση η διαδικασία δημιουργίας ενός έργου είναι κάτι που εξακολουθεί να διασώζει». σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης, Ίρις Κρητικού.

Οι 23 καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι ’=Aγγελος Αντωνόπουλος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Αννα Μανέτα, Απόστολος Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Βασίλης Πέρρος, Γεωργία Γκρεμούτη, Γιάννης Μπεκιάρης, Γιώργος Τσεριώνης, Δαμιανός Ιωσηφίδης, Ειρήνη Γκόνου, Θοδωρής Δασκαλάκης, Κώστας Παππάς, Μαρία Τσάγκαρη, Μάριος Βουτσινάς, Μίλτος Παντελιάς, Νατάσσα Ραχωβίτσα, Νικολέττα Τζάννε, Νίκος Χριστοφοράκης, Πέννυ Γκέκα, Περικλής Κονδυλάτος, Στέφανος Πετρίδης, Χαρίτων Μπεκιάρης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στις 19.30.

Πληροφορίες

Γκαλερί Genesis, Χάρητος 35, Κολωνάκι

Από 3 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου