Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Έκθεση με βίντεο στο Beton 7


Τα έργα έχουν προβληθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης

Tο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού Beton7 παρουσιάζει έκθεση βίντεο με επιλεγμένα έργα που έχουν προβληθεί στο πλαίσιο του «Rencontres Internationales Παρίσι/Βερολίνο/Μαδρίτη» ενός από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα διεθνή φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης και πειραματικού κινηματογράφου της Ευρώπης.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις: στο Παρίσι «Pompidou Centre», Βερολίνο «the Haus der Kulturen der Welt» και στη Μαδρίτη «the Reina Sofia National Museum» και την Ισπανική Ταινιοθήκη «Spanish Cinemathèque».

Η έκθεση στο Beton7, που θα διαρκέσει από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου, σε επιμέλεια των διευθυντών του φεστιβάλ «Rencontres Internationales» έχει σαν στόχο να μοιραστεί με το κοινό της Αθήνας κάποια σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο πεδίο της κινούμενης εικόνας και τις καλλιτεχνικές πρακτικές των νέων μέσων.

Τα έργα που επιλέχθηκαν και παρουσιάζονται στην έκθεση υπογραμμίζουν την ανάγκη μιας κριτικής προσέγγισης της εικόνας κι όχι μόνο, αναδεικνύοντας βαθιά ερωτήματα και προβληματισμούς για τη σύγχρονη κοινωνία μας. Περιλαμβάνονται ειδικότερα το έργο του Harun Farocki με τίτλο «War at a distance» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, του Antoni Muntadas «On Translation: Miedo/Jauf» που ανήκει και στη συλλογή του ΕΜΣΤ καθώς και το «STRiKE» του Γιώργου Ταξιαρχόπουλου που από το 2009 καταγράφει σημαντική πορεία διεθνώς με συμμετοχές και παρουσιάσεις σε μπιενάλε, φεστιβάλ και εικαστικές εκθέσεις ανά τον κόσμο.


Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, στις 12.00, στο Beton7, διοργανώνονται συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, επιμελητές και κριτικούς τέχνης, παρουσία των διευθυντών του διεθνούς φεστιβάλ «Rencontres Internationales», Nathalie Henon και Jean-Francois Rettig.

Επιμελητές: Jean Francois Rettig | Nathalie Henon

Τοποθεσία BETON7: Πύδνας 7, Βοτανικός – Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός)

Πληροφορίες Τηλ. 210 ७५१२६२५
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου