Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ανοίγουν τα Ολυμπιακά ακίνητα στην Τέχνη


Το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου «Tae kwon Do» επισκέφθηκαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο Π. Γερουλάνος, με αφορμή το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Χώρος στην Τέχνη», κατά το οποίο τα Ολυμπιακά ακίνητα ανοίγουν στους πολίτες.
ο πρόγραμμα «Χώρος στην Τέχνη» αποσκοπεί να βοηθήσει θεατρικές ομάδες που δεν έχουν αρκετούς πόρους για να εξασφαλίσουν δικό τους χώρο για να ανεβάσουν τις παραστάσεις τους. "Ανοίγουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα για εκείενες τις ομάδες που δεν έχουν χώρο", δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού. Ως παράδειγμα χώρων Ολυμπιακών ακινήτων που παρέμεναν αναξιοποίητοι για χρόνια, ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στο Κωπηλατοδρόμιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δίνουμε 2 εκατ. ευρώ για τη συντήρησή του, για να είναι κλειστό" και σημείωσε παράλληλα ότι "αυτοί οι χώροι πρέπει να αξιοποιηθούν".

Ο πρωθυπουργός και ο Π. Γερουλάνος συνομίλησαν με τα μέλη της θεατρικής ομάδας "X-ACT", που πραγματοποιούσαν τις πρόβες τους εν όψει της παράστασης που θα ανεβάσουν, αποσπάσματα της οποίας είχαν μάλιστα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν.

Τα μέλη της ομάδας επισήμαναν ότι δεν συνάντησαν δυσκολίες με το Δημόσιο στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν το χώρο. Ο πρωθυπουργός σχολίασε: "έτσι το θέλουμε γενικά το Δημόσιο, το κράτος να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον ηθοποιό", συμπληρώνοντας ότι πρέπει να σπάσει η γραφειοκρατία. Οι ηθοποιοί συζήτησαν μαζί τους για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί σήμερα και ο Γ. Παπανδρέου τους απάντησε: "Η τέχνη μπορεί να φέρει και αλλαγές. Αν δεν υπάρχει η τέχνη, πώς θα αντισταθούμε;".

Ο Π. Γερουλάνος δήλωσε ότι το θέμα της παιδαγωγικής θεάτρου και το πρόγραμμα "Μελίνα", ξαναμπαίνει στα σχολεία.


Πηγή:http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου