Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

“Σιωπή Λαλέουσα”


Έργα χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και εργαζομένων στο πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων παρουσιάζονται στην 4η ομαδική έκθεση του Πειραματικού Εργαστηρίου Τέχνης του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Χανίων (Κοι.Σ.Π.Ε.) που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων.

Καλλιτέχνες που έχουν περάσει ή περνούν κάποια ψυχολογική περιπέτεια ή που έχουν την εμπειρία του εγκλεισμού σε ψυχιατρείο εκθέτουν έργα τους, τα οποία αντικατοπτρίζουν τόσο τον εσωτερικό τους εαυτό, όσο και την ψυχική και κοινωνική τους οδύνη.

Πρόκειται για μια έκθεση που διοργανώνεται με σκοπό την ανανέωση της θεραπευτικής ικανότητας της ψυχιατρικής, απελευθερώνοντάς την από τις λειτουργίες του κοινωνικού ελέγχου, του εξαναγκασμού, της διάκρισης και του στιγματισμού. Αποτελεί αφετηρία γνώσης και μια απόδειξη πίστης στη δυνατότητα του ανθρώπου για μια πιο ελεύθερη, πιο ανθρώπινη και πιο αξιοπρεπή κοινωνία.

O Κοινωνικός Συνεταιρισμός N. Χανίων (Κοι.Σ.Π.Ε.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου κι εντάσσεται στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Συστάθηκε στις αρχές του 2005 στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των “φραγμών”, στην κοινωνική και εργασιακή ενσωμάτωση ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Τα προϊόντα και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Συνεταιρισμού χαρακτηρίζονται από ποιότητα, οικολογική ισορροπία και ανταγωνιστικές τιμές.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης

Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-21:00

Σαββατοκύριακο 10:00-13:00 & 17:00-21:00

02/02/2011 - 13/02/2011

Είσοδος ελεύθερη


Πληροφορίες:
210 3461589
Τοποθεσία:
"Τεχνόπολις", αίθουσα "Άγγελος Σικελιανός"
Πειραιώς 100, Γκάζι


Πηγή:/www.cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου