Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

«Αισθητικές Διαδρομές»: Έκθεση Ζωγραφικής του Αθανάσιου Σπηλιόπουλου


Έναρξη:
14/02/2011
Λήξη:
19/02/2011

Η όγδοη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αθανασίου Σπηλιόπουλου με τίτλο «Αισθητικές Διαδρομές» παρουσιάζεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων στο Πνευματικό του Κέντρο από 14 έως 19 Φεβρουαρίου 2011.

Τα έργα έχουν φιλοσοφία και πηγή έμπνευσης τις αισθητικές διαδρομές. Οι έννοιες των λέξεων αρμονία, αντίθεση αναλογία, ομοιογένεια, ισορροπία, κλίμακα, ρυθμός, καθορίζουν απόλυτα τόσο τη σύλληψη της ιδέας, των σχεδίων και της επιλογής των χρωμάτων, όσο και το πεδίο σύνθεσης της εικαστικής δημιουργίας. Το χρώμα είναι λιτό και συγχρόνως εντυπωσιακό και προϋποθέτει το προσεκτικό βλέμμα του θεατή- παρατηρητή για την αποκωδικοποίηση των αισθητικών διαδρομών.

Ο καλλιτέχνης σημειώνει για τη δουλειά του:
«Στην εποχή μας, η γλώσσα των σχημάτων και των υλικών έγινε σαφέστερη, απέκτησε οντότητα και φορτισμένη από το σώμα του χρόνου, έδωσε στα υλικά μεγαλύτερη ανεξαρτησία και δύναμη για να μιλήσουν και να εκφραστούν ουσιαστικότερα, ώστε να πουν την αληθινή ιστορία τους και να την συσχετίσουν προς μια νέα δημιουργική κατεύθυνση της σύγχρονης τέχνης. Οι ιδέες αυτές και οι ερεθισμοί, με επηρέασαν έντονα και με οδήγησαν στη σημερινή έκθεση με τίτλο "Αισθητικές Διαδρομές".
Η προσπάθειά μου αυτή επιδιώκει να θέσει τους όρους του ανεξάρτητου στοχασμού, ζητώντας από όλο και περισσότερους ανθρώπους νέα θέση αντίστασης στους σιωπηλούς και αυστηρούς αισθητικούς κανόνες επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι οι νόμοι της τέχνης είναι σχεδόν πάντοτε και νόμοι της ζωής».

Εγκαίνια Έκθεσης: Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011, ώρα: 19.30
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων- Αίθουσα «Γύζης»:
Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 1601
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10.00- 20.00 και Κυριακή 10.00-14.00

Πηγή:http://athenscityculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου