Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

«12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες V» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»


Έναρξη:
22/02/2011
Λήξη:
15/03/2011

12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν το έργο τους στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» από 22 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου 2011. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες V» και η πρωτοτυπία της συνιστάται στο γεγονός οι δημιουργοί έχουν ήδη συστηθεί στο κοινό μέσα από την προβολή του έργου καθένα ξεχωριστά, επί ένα συνεχή μήνα, στις σελίδες του ενθέτου για το βιβλίο μιας εφημερίδας και συγκεκριμένα των ΑΝΑΓΝΩΣΕΩΝ της Κυριακάτικης Αυγής.

Μέσα από την παρουσίαση του έργου νέων εικαστικών στην Κυριακάτικη Αυγή αναδεικνύονται τα νέα ρεύματα της τέχνης εν τη γενέσει τους. Δημιουργώντας έναν καινοφανή διάλογο μεταξύ δημιουργού και αναγνώστη, ο οποίος διευρύνεται μέσα από την ομαδική έκθεση «12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες», ένα εγχείρημα που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια και συνεχίζεται γνωρίζοντας τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού.

Με τη βοήθεια επωνύμων καλλιτεχνών και δασκάλων της πλειοψηφίας των νέων δημιουργών που συμμετέχουν στην έκθεση, από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπως οι Γιάννης Βαλαβανίδης, Λεώνη Βιδάλη, Χρόνης Μπότσογλου, Μάριος Σπηλιόπουλος, Τέλης Τζάκος και Γιάννης Ψυχοπαίδης, καθώς και με την αμέριστη συνδρομή του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων αναδεικνύεται για άλλη μια φορά το έργο νέων καλλιτεχνών στις πραγματικές του διαστάσεις και στα πραγματικά του χρώματα.

Η φετινή έκθεση επιβεβαιώνει την άποψη ότι η τέχνη δεν έχει πεθάνει. Οι νέοι άνθρωποι αντιστέκονται μέσα από τις γλυπτικές τους συνθέσεις, τα κολλάζ, τα σχέδια, τα χαρακτικά, τις δημιουργίες τους με πενάκι, με ακρυλικά, ή και με συνήθεις κλωστές στη μεμψιμοιρία των καιρών, δημιουργώντας ως αντίβαρο έναν κόσμο που μας μαγεύει με τον πλούτο των εκφραστικών του μέσων και τη λιτότητα της εικαστικής του γλώσσας.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι εξής: Μανταλένα Αγγελέτου, Ανδρέας Βάης, Ινώ Βαρβαρίτη, Δαμιανός, Αλέξανδρος Καραβάς, Γρηγόρης Κότσαρης, Μιχάλης Κότσαρης, Γιάννης Μεσσίνης, Μάρκος Μωραΐτης, Ελένη Πεχλιβάνη, Μαρία Τριανταφυλλίδου και Παύλος Τσάκωνας.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιστορικός Τέχνης Λήδα Καζαντζάκη.

Εγκαίνια Έκθεσης: Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, ώρα: 19.30
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης - Θησείο, στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός,
τηλ.: 210 34 52 150
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10.00- 20.00 και Κυριακή 10.00-14.००

Πηγή:http://athenscityculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου