Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Εκθεση Φωτογραφικά Ζεύγη στην Ελληνοαμερικανική Ενωση


Αποτυπώνουν την κοινή καθημερινότητα τους σε άσπρο – μαύρο, απαθανατίζουν τα παιδιά και τους φίλους τους, σε τρυφερά, προσωπικά ενσταντανέ. Ο λόγος για την Ελευθερία Αγγελάκη και τον Βαγγέλη Ταμβάκο, ζευγάρι στη ζωή, οι οποίοι εκθέτουν τις φωτογραφίες τους σε έκθεση που εγκαινιάζεται, στη γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, και ώρα 8.30 μμ._ θα διαρκέσει ως το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 (είσοδος ελεύθερη).

Η προσωπική σχέση, αλλά και οι κοινές ανησυχίες των δυο καλλιτεχνών μετατρέπονται σε άξονα σύγκλισης, ενώ οι διαφορετικές προσωπικότητες τους γεννούν σημεία απόκλισης, αυξάνοντας το ενδιαφέρον για το έργο τους.

Η έκθεση είναι η πρώτη της σειράς Φωτογραφικά Ζεύγη, την οποία επιμελείται ο θεωρητικός της φωτογραφίας και ιδρυτής του Φωτογραφικού Κύκλου Πλάτων Ριβέλλης. Η σειρά θα προβάλει κάθε φορά τη δουλειά δυο φωτογράφων, και μελών του Φωτογραφικού Κύκλου, σε μία προσπάθεια επίτευξης δημιουργικού διαλόγου μεταξύ καλλιτεχνών με κοινές ανησυχίες στη ζωή, στη φωτογραφία, ή και στα δυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι φωτογράφοι θα είναι συγγενείς ή αχώριστοι φίλοι, ενδεχομένως όμως και να συνδέονται μέσα από τη διαφορά μίας φαινομενικά όμοιας δουλειάς. Σε κάθε περίπτωση, ο διάλογος θα επεκτείνεται νοερά και πέρα από τις φωτογραφίες της εκάστοτε έκθεσης, σε μία αναζήτηση ταυτίσεων και συσχετισμών, αντιθέσεων και αποκλίσεων.

Πηγή:http://www.tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου