Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Rudolf Wachter και Monika Huber, συνάντηση στο Γκαίτε


Το διάστημα 1966-1967, ο γλύπτης από το Μόναχο Rudolf Wachter (γεν. 1923) έμεινε για δύο χρόνια εντατικών σπουδών στην Αθήνα, τα οποία οδήγησαν σε μια έκθεση στο Goethe-Institut Athen – έκθεση που σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής και συνάμα το ξεκίνημα μιας δραστήριας καλλιτεχνικής σταδιοδρομίας.

Ο Rudolf Wachter θεωρείται σήμερα ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Γερμανούς γλύπτες, ο οποίος αντλεί την τέχνη της ξυλογλυπτικής από την ανάπτυξη και την ενέργεια των δέντρων.

44 χρόνια αργότερα, τα έργα του εκτίθενται πάλι στο Goethe-Institut Athen: Γλυπτά της πρώιμης περιόδου του δημιουργού σε διάλογο με τις τοιχογραφίες της Monika Huber (γεν. 1959), καλλιτέχνιδας από το Μόναχο.

Ενώ ο Rudolf Wachter αποσπά από το φυσικό υλικό του ξύλου με το αλυσοπρίονο πότε γεωμετρικά και πότε οργανικά σχήματα –σπείρες, ορθογώνιους όγκους, κορμούς, ανάγλυφα– η Monika Huber προέρχεται από το χώρο της ζωγραφικής. Οι σειρές των έργων της βασίζονται άλλοτε σε μάλλον χειρονομιακές, άλλοτε σε πιο συνθετικές, γεωμετρικές θέσεις, οι οποίες βρίσκουν την έκφρασή τους μέσω διαφόρων καλλιτεχνικών υλικών και μέσων.

Rudolf Wachter και Monika Huber, συνάντηση στο Γκαίτε

Πρόκειται για τη συνάντηση δύο καταξιωμένων καλλιτεχνών, τους οποίους δεν συνδέει μόνο μια φιλία χρόνων, αλλά και μια συγγενική καλλιτεχνική στάση, η οποία αποτυπώνεται στη μορφή και στο περιεχόμενο των έργων τους.

ΣΤΑΘΜΟΙ
Monika Huber και Rudolf Wachter
Μια συνάντηση καλλιτεχνών

Επιμέλεια της έκθεσης: Dr. Erika Wäcker-Babnik, Wolfger Pöhlmann
Είσοδος ελεύθερη

Εγκαίνια παρουσία της καλλιτέχνιδας Monika Huber και των δυο επιμελητών:
Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, 20:00 στο Goethe-Institut Athen,
Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000

Διάρκεια της έκθεσης: έως Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 9:00-21:00, Παρασκευή 9:00-19:00, Σάββατο 9:00-13:00

Πηγή:http://www.e-go.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου