Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Έκθεση του Αλεξάντερ Μακουίν στη Νέα Υόρκη




Μετά τις πασαρέλες το 'τρομερό παιδί της μόδας', που έφυγε τόσο αιφνιδιαστικά πέρυσι τον Φεβρουάριο, έρχεται να κατακτήσει τους επισκέπτες του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης.

Την αναδρομική έκθεση του Αλεξάντερ Μακουήν, με τίτλο «Άγρια Ομορφιά» (Savage Beauty), φιλοξενεί το MET, από τις 5 Μαΐου έως τις 31 Ιουλίου.

Flash Player ad. : 10.1.53 - (src:http://obj.adman.gr/banners/2011/mindshare/5043/300x250.swf)

Η έκθεση - όπως διαβάζουμε στο website του μουσείου - διοργανώθηκε από το «The Costume Institute» και παρουσιάζει 100 δημιουργίες αυτής της εμβληματικής προσωπικότητας της μόδας, από το ξεκίνημά του το 1992 έως και την τελευταία του συλλογή που παρουσιάστηκε μετά το θάνατό του τον Φεβρουάριο του 2010 στο Παρίσι.

Εκτός από τις τουαλέτες-γλυπτά και τα χαρακτηριστικά πια παπούτσια McQueen, κεντρική θέση ανάμεσα στα εκθέματα θα έχουν τα περίφημα χαμηλόμεσα παντελόνια του, τα σακάκια κιμονό και τα παλτό µε µανίκια που διπλώνουν σαν ιαπωνικό οριγκάµι.

Ο κορυφαίος Βρετανός σχεδιαστής μόδας αυτοκτόνησε στο διαμέρισμα του στο Λονδίνο, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010, λίγες μόλις μέρες από το θάνατο της μητέρας του και την ίδια μέρα, ακριβώς τρία χρόνια μετά την αυτοκτονία της πολυαγαπημένης του φίλης Ιζαμπέλα Μπλόου, η οποία τον είχε βοηθήσει να γίνει ένα από τα πρώτα ονόματα στο χώρο της μόδας.



Alexander McQueen: Savage Beauty
4 Μαΐου 2011 – July 31 Ιουλίου 2011
Iris and B. Gerald Cantor Exhibition Hall, 2nd floor
Πηγή:http://www.e-go.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου