Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Εκθεση των Karin Patúcová-Lunterová και Ivan Patúc


Οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην γκαλερί όχι μόνο σαν ζευγάρι αλλά και ως ξεχωριστές καλλιτεχνικές οντότητες।

Οι δύο νέοι Σλοβάκοι καλλιτέχνες ζουν και εργάζονται στην Μπρατισλάβα. Αποφοίτησαν και οι δύο από την «Ακαδημία Καλών Τεχνών και Σχεδίου» στην Μπρατισλάβα από το εργαστήριο του καθηγητή Jozef Jankovic, o οποίος είναι ένας από τους πιο δυνατούς εκπροσώπους της σλοβακικής γλυπτικής.

Η Karin Patúcová-Lunterová ασχολείται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το αντικείμενο αυτής χρησιμοποιώντας κλασσικά υλικά. Γι΄αυτήν την έκθεση επέλεξε τον πηλό ως υλικό επικοινωνίας.

Ο Ivan Patúc εξερευνά μέσα από τις θεματικές του την αντίθεση ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν.Γυρίζει πίσω στα πρώιμα ίχνη των πολιτισμών και στις μακρινές κουλτούρες ενώ την ίδια στιγμή μέσα από τα έργα του τα αποκαλύπτει μπροστά στα μάτια του θεατή βαλμένα σ’ένα νέο πλαίσιο. Ο καλλιτέχνης δουλεύει με το ξύλο στην πρωταρχική του φόρμα και το επεξεργάζεται στο φυσικό του σχήμα καλύπτοντάς το από φύλλα αλουμινίου και μπρούτζου.

Κατά τη διάρκεια της νεανικής καλλιτεχνικής τους πορείας και οι δύο βραβεύτηκαν σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς।

Chili art gallery , Δημοφώντος 13-15 Θησείο, Αθήνα * Τηλέφωνο: 210 7292564 – 6936 ७५५५५०

1 Aπριλίου - 10 Απριλίου 2011, * καθημερινές, 10:30 - 20:30 Σάββατο, 12:00 - 18:00 Κυριακή, κατόπιν ραντεβού
Πηγή:http://www.opencalendar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου