Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Έργα τέχνης από τον Άγγελο στην Νέα Υόρκη


Το ARTEXPO είναι ένας χώρος όπου «συγκεντρώνονται» 20 σημαντικές γκαλερί από όλο τον κόσμο με καλλιτέχνες –εκπροσώπους που εκθέτουν τις δημιουργίες τους δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν έργα σύγχρονων δημιουργών.

Ο καταξιωμένος ζωγράφος, Άγγελος, επέλεξε το αγαπημένο του θέμα ,«Τα περιστέρια», και όπως λέει και ο ίδιος, «οι πίνακες μου με τα περιστέρια στο διάστημα είναι σύμβολα ειρήνης και αγάπης σε έναν κόσμο που προεκτείνεται επικίνδυνα και έξω από τον πλανήτη μας. Ένας κόσμος που αλληλοσπαράζεται γιατί οι άνθρωποι εκλαμβάνουν την καταστροφή της φύσης σαν προέκταση του πολιτισμού μα . Νομίζω ότι είναι καιρός να σκεφτούμε σοβαρά το μέλλον μας και να ξαναβρούμε τις αξίες που χάθηκαν γιατί χωρίς αυτές, χωρίς ιδανικά, χωρίς τον πολιτισμό των συναισθημάτων, το μέλλον μας θα είναι σκοτεινό και αβέβαιο. Με τα περιστέρια μου στο διάστημα σαν σύγχρονες αγιογραφίες θέλω να στείλω ένα μήνυμα να ξαναβρούν οι άνθρωποι τις ισορροπίες σε μια βίαιη και σκληρή εποχή, να ξαναδούμε την φύση, τη ζωή, να λειτουργούν αρμονικά και να επικρατήσει η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των λαών για το καλό και την πρόοδο όλων των ανθρώπων.

Ο Άγγελος μίλησε αποκλειστικά στη zougla.gr και στην Ειρήνη Βανταράκη. Στο «επίκεντρο» της σκέψης και του προβληματισμού του βρίσκεται το μέλλον της ανθρωπότητας, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Νομίζω πως έχουν λιγοστέψει οι υπεύθυνοι άνθρωποι και τα υπεύθυνα κράτη, και στον πλανήτη μας που πλησιάζει τα 7 δισεκατομμύρια ζωές, χωρίς πειθαρχία, χωρίς ανθρώπινες αξίες , υπάρχει κίνδυνος η ανθρωπότητα να βιώσει ανεπανάληπτα τραγικές στιγμές επειδή οι πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι λαοί έχοντας το δίκιο με το μέρος τους θα επαναστατήσουν. Οι ηγέτες που κυβερνούν τις τύχες του κόσμου να πάψουν να βλέπουν τους λαούς μόνο σαν εκμεταλλεύσιμες μάζες, αλλά σαν ένα σύνολο ανθρώπων που έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή με τους ισχυρούς. Αυτός που σκέπτεται μόνο τον εαυτό του ή ένα κράτος που προσδοκά πως θα εκμεταλλευτεί όλο τον πλανήτη στο τέλος θα είναι όλοι χαμένοι. Καλό είναι να θυμόμαστε πάντα τα σοφά λόγια του Σωκράτη «αν θέλεις να σώσεις τον εαυτό σου σώσε πρώτα την πόλη».

Λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο του

Ο Άγγελος γεννήθηκε στην Φαρκαδώνα Τρικάλων. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών με δάσκαλο των Γιώργο Μαυροϊδη. Συνέχισε τις σπουδές του κάνοντας πολλαπλά ταξίδια στα μουσεία της Ευρώπης και ειδικά στο Λούβρο, όπου μελέτησε τάσεις της δυτικής τέχνης.

Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και σε μουσεία. Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κυρίως σε Ευρώπη και Αμερική.

Περίοδοι- σταθμοί στην καριέρα του θεωρούνται:

"Τα Θρησκευτικά" (1983-1990), "Η Σινδόνη" (1995-1997),"Τα περιστέρια"
(1990-2000), "Νεκρές Φύσεις" (1988-2002), "Μεταφυσικά Τοπία" (2000-2008), "Πανσέληνες Νύχτες" (2004-2006).

Όσο για την φιλοσοφική διάσταση του έργου του, εκφράζει την ελπίδα να αγγίξει την αιωνιότητα, το σύμπαν και να μεταφέρει πανανθρώπινα μηνύματα.

«Θέλω η ζωγραφική μου να είναι ένα συναισθηματικό και πνευματικό καταφύγιο। Θέλω να είναι μια εικόνα γαλήνια, ειρηνική, ανοίγοντας ένα μονοπάτι προς την εσωτερική μας λύτρωση».
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου