Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τσαρούχης, Γκίκας, Λάμπερτ στην Ελληνογερμανική Αγωγή


Επετειακή έκθεση με έργα μεγάλης ομάδας γνωστών καλλιτεχνών
Αθήνα
Εργα των Ν. ΧατζηκυριάκουΓκίκα, Γ. Τσαρούχη, Α. Φασιανού, Β. Σπεράντζα, Π. Πρέκα, Ν. Στεφάνου, Π. Τέτση, Φ. Πατρικαλάκι, Σπ. Βασιλείου, Δ. Μυταρά, Θ. Παπαγιάννη, Γ. Παρμακέλη, Δ. Αρμακόλα, Χ. Λάμπερτ και Κ. Ράμμου, θα παρουσιαστούν σε μια ομαδική έκθεση μνήμης και παρουσίας της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Αφορμή για την έκθεση, αποτέλεσαν τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση των εκπαιδευτηρίων και στην ιστορική αναδρομή των εκθέσεων που φιλοξένησε.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, στο σχολείο εξέθεσαν έργα τους σημαντικοί και αναγνωρισμένοι δημιουργοί ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, φωτογράφοι τόσο από την παλαιότερη όσο και από την νεότερη γενιά।
Δευτέρα 28 Μαρτίου, (ώρα 20:00) στο κτίριο της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη, πραγματοποιείται έκθεση, όπου θα παρουσιαστούν, εκτός των πρωτότυπων και αυθεντικών έργων και οι αφίσες που είχαν κατά καιρούς τυπωθεί, ενώ παραλλήλως θα παρουσιαστεί και το επετειακό λεύκωμα «Εικαστικές εκθέσεις».

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Κριτικός & Ιστορικός Τέχνης κ. Αθηνά Σχινά, η οποία θα μιλήσει τη βραδιά των εγκαινίων, όπως και ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες.

Ελληνογερμανική Αγωγή (Παλλήνη Αττικής)

Διάρκεια έκθεσης: 28 Μαρτίου – 6 Απριλίου 2011
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 20:00 και Σαββατοκύριακο 10:00 – 14:00.
Πηγή:http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου