Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας των Λάζαρου Μπαλαούρα, Άννας Καλατζή και Παντελή Καλατζή


Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και o Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Κιβωτός του Κόσμου» παρουσιάζουν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από 14 έως 24 Μαρτίου 2011 την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με έργα 3 καλλιτεχνών, των ζωγράφων Λάζαρου Μπαλαούρα και Άννας Καλατζή και του σκηνοθέτη Παντελή Καλατζή.

Το έργο του Λάζαρου Μπαλαούρα προέρχεται κυρίως από εσωτερικά ερεθίσματα. Ο καλλιτέχνης δίνει έμφαση στη διαδικασία της δημιουργίας, πλάθοντας έναν κόσμο που συνδέει το πραγματικό με το φανταστικό. Οι τεχνικές ζωγραφικής, που χρησιμοποιεί και θα δει το κοινό που θα επισκεφτεί την έκθεση, είναι λάδι σε καμβά, σε ξύλο, σε καρτολίνα και σε συνθετικό υλικό.
Πηγή έμπνευσης της Άννας Καλατζή είναι πράγματα από την καθημερινή μας ζωή, ιδωμένα μέσα από τη δική της ματιά. Τα έργα της έκθεσης αποτελούν έναν συνδυασμό κλασικής και μοντέρνας ιδέας αποτυπωμένης σε έναν καμβά, συνδυάζοντας διαφορετικά υλικά. Στις δημιουργίες της πρωταγωνιστούν τα ακρυλικά χρώματα με την τεχνική avation.
Ο σκηνοθέτης Παντελής Καλατζής, έχοντας ολοκληρώσει το ντοκιμαντέρ της Κιβωτού του Κόσμου, παρουσιάζει μία μίξη φωτογραφιών από τα παιδιά και τις δραστηριότητες της Κιβωτού. Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης αφορά αποκλειστικά στην Κιβωτό του Κόσμου.

Τα έσοδα (30%) από την έκθεση θα διατεθούν για την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου.

Λίγα λόγια για την Κιβωτό του Κόσμου
Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.

Εγκαίνια Έκθεσης: Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011, ώρα 18:००-Λήξη:
24/03/2011
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων- Αίθουσα «Κόντογλου»:
Ακαδημίας 50, τηλ. 210 36 21 601
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10.00- 20.00 και Κυριακή 10.00-14.००

Πηγή:http://athenscityculture.gr

-

1 σχόλιο: