Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Art-Athina το Μάιο στο Κλειστό Π. Φαλήρου


Η ART-ATHINA συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία και επιστρέφει δυναμικά με τη 17η διοργάνωσή της, από τις 12 έως και τις 15 Μαΐου στο Κλειστό Π। Φαλήρου (γήπεδο TaeKwonDo).

Φέτος η συμμετοχή των γκαλερί και των φορέων θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (56 γκαλερί και 40 φορείς), δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει ένα πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς τέχνης μέσα από τη δουλειά 300 και πλέον καλλιτεχνών, αλλά και τις παρουσιάσεις μουσείων, ιδρυμάτων και καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Στην έκθεση θα πωλούνται έργα που απευθύνονται σε όλο τον κόσμο, η αξία τους θα ξεκινά από τα 300 ευρώ, ενώ θα εκτεθούν μέχρι και έργα που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε μουσειακές ή μεγάλες ιδιωτικές συλλογές.

Η ART-ATHINA (www.art-athina.gr), η οποία είναι πλέον μια διεθνώς καταξιωμένη φουάρ, θεσμοθετήθηκε το 1993 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης με σκοπό την παρουσίαση επιλεγμένων γκαλερί από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο και τη διοργάνωση σημαντικών παράλληλων εκδηλώσεων εικαστικού ενδιαφέροντος.

George Lappas
George Lappas

Για μία ακόμα χρονιά, η οργανωτική ομάδα της ART-ATHINA προετοιμάζει τη μεγαλύτερη ετήσια εικαστική εκδήλωση της Ελλάδας με την πεποίθηση ότι η τέχνη είναι μοχλός εξέλιξης και προόδου, και μπορεί να συμβάλει δυναμικά στον κοινωνικό διάλογο, αλλά και να χρωματίσει την καθημερινότητα, όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από την περσινή έκθεση που προσέλκυσε σχεδόν 16.000 επισκέπτες και έδωσε μία δυναμική πνοή στα εικαστικά της χώρας, κόντρα στο απαισιόδοξο οικονομικό κλίμα.

Όπως μάλιστα καταγράφει η πρώτη οργανωμένη έρευνα κοινού στην ιστορία της ART-ATHINA που έγινε το 2010 με ερωτηματολόγιο, η διοργάνωση προσελκύει τα τελευταία δύο χρόνια όλο και περισσότερους καινούριους επισκέπτες (μια εντυπωσιακή αύξηση, που το 2010 έφτασε στο 59,2%), με κυριότερους λόγους επίσκεψης την ψυχαγωγία και την πληροφόρηση για τα εικαστικά, όταν μάλιστα το 71,5% του κοινού δεν επαγγέλλεται κάτι σχετικό με τα εικαστικά και ανήκει στην πλειονότητά του στην ηλικιακή κατηγορία 26-35 ετών.

Klaus vom Bruch
Klaus vom Bruch

Στο παράλληλο πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στην ART-ATHINA 2011 συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση της ART - ATHINA με την προβολή μίας επιλογής έργων video-art, τα οποία παρουσιάστηκαν πρώτη φορά σε δημόσιους χώρους της Αθήνας στο πλαίσιο των Εικαστικών Διαλόγων. Εικαστικοί καλλιτέχνες αποπειρώνται, χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα έκφρασης, να μεταγράψουν σε εικόνα τις προβληματικές που εγείρει ο επιστημονικός λόγος σε σχέση με την ιστορία, τη δημοκρατία, την επιστήμη, την ηθική, την ποιότητα ζωής κ.τ.λ.

Επίσης, οι εικαστικοί Δήμητρα Σιατερλή, Θεόδωρος Ζυρπιάδης και Χάρης Κοντοσφύρης, διδάσκοντες της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με μία ομάδα φοιτητών τους θα παρουσιάσουν στους χώρους της ART-ATHINA 2011 μια σειρά από δράσεις που βασίζονται στη διαδικασία της χάραξης και του τυπώματος, με τη συμμετοχή του κοινού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από φέτος η ART-ATHINA εντάσσεται στο φιλόδοξο επικοινωνιακό πρόγραμμα ATHENS EVERY WEEK του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αποτελώντας την κεντρική εκδήλωση της 1ης ATHENS ART WEEK (9-15/5/2011).

ART-ATHINA 2011
12 - 15 Μαΐου
Κλειστό Π. Φαλήρου (γήπεδο TaeKwonDo)

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου