Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Παρατείνεται η εικαστική έκθεση του Νίκου Κούνδουρου


Εως τις 30 Απριλίου παρατείνεται η διάρκεια της εικαστικής έκθεσης του Νίκου Κούνδουρου που εγκαινιάστηκε με επιτυχία την 1η Μαρτίου, στις νέες εγκαταστάσεις του κολεγίου Τέχνης & Design ΑΚΤΟ।

Ο πολυτάλαντος δημιουργός παρουσιάζει, σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη, φωτογραφίες, αφίσες και σκηνικά που φιλοτέχνησε για το θέατρο και τον κινηματογράφο και -για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό- ζωγραφικά και χαρακτικά του έργα.

Η έκθεση Εικόνες για μία πατρίδα, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΑΚΤΟ, και εντάσσεται σε μία σειρά πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2011.

'Οπως σημειώνει ο Μάνος Στεφανίδης: Ο σκηνοθέτης Κούνδουρος βλέπει κάθε του πλάνο μέσα από τη ματιά του ζωγράφου Κούνδουρου. Μέσα από την ακραία ή τη διαβαθμισμένη αντίθεση των άσπρων και των μαύρων. Η εικαστική του παιδεία είναι παρούσα όταν στήνει με ρωμαλέο όσο και ποιητικό -αντισυμβατικό- ρεαλισμό τις σεκάνς του. Η ζωγραφική του πάλι ισορροπεί ανάμεσα στην κλασικότροπη γλώσσα της γενιάς του ΄30 και τις ανατροπές της γενιάς του ΄60. Το μάθημα που δίνει, μέγα.

ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11Α, Πεδίον Αρεως, τηλ. 210. 5230130). Διάρκεια: Έως 30 Απριλίου.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου