Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Έκθεση της Βασιλικής Σαργολόγου στο Ίδρυμα Ευγενίδου


«Παράθυρα στο Σύμπαν» είναι ο τίτλος της έκθεσης εικαστικών της Βασιλικής Σαργολόγου, που φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου από 3 έως 27 Μαρτίου 2011 και περιλαμβάνει μία μεγάλη σειρά από σχέδια και γεωμετρικά μοτίβα, που -όπως εξηγεί η καλλιτέχνις- έχουν ως πηγή έμπνευσης το Σύμπαν που μας περιβάλλει।

Μέσα από την τέχνη που με τόση επιμονή, πάθος και αγάπη υπηρετεί τα τελευταία χρόνια η Βασιλική Σαργολόγου, μας καταθέτει έργα που άλλοτε παραπέμπουν σε αστρόπλοια και μελλοντικές αστροπολιτείες, και άλλοτε σε φράκταλς και καλειδοσκόπια.

Με πλούσια φαντασία και δημιουργικότητα, προτείνει γεωμετρικά μοτίβα και σχέδια που συνειδητά ή ασυνείδητα συνομιλούν με το χώρο της αστρονομίας, της φυσικής, των μαθηματικών και της γεωμετρίας.
Πρόκειται για ένα πολύ καλό παράδειγμα του διαλόγου που μπορεί να αναπτύσσεται ανάμεσα στην επιστήμη και την τέχνη και αυτός ακριβώς ο διάλογος είναι ένας από τους λόγους που το Ίδρυμα Ευγενίδου επέλεξε να φιλοξενήσει την έκθεση αυτή.

Η Βασιλική Σαργολόγου υπηρετεί την τέχνη της με γλυκύτητα και ηρεμία και ταυτόχρονα με πίστη και αποφασιστικότητα. Η ίδια παραμένει σιωπηλή όταν καλείται να μιλήσει, προτιμώντας να αφήσει τη δουλειά της να επικοινωνήσει με το κοινό. Η Βασιλική γεννήθηκε από Έλληνες γονείς στα βάθη της Ασίας. Μεγάλωσε στην Ελλάδα όπου και εγκαταστάθηκε με την οικογένεια της. Ακολούθησε σπουδές Πολιτικού Μηχανικού και εργάστηκε επί σειρά ετών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από όπου και συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα. Ξεκίνησε να δημιουργεί από το 2004 και από τότε αφιερώθηκε με πάθος και αφοσίωση στην «νέα της γλώσσα», που δεν είναι άλλη από την τέχνη.

«Παράθυρα στο Σύμπαν»
Εκθεση Εικαστικών της Βασιλικής Σαργολόγου,
τον Μάρτιο στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης καθημερινά : 10:00-20:30।

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου