Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ


Πορτραίτα καλλιτεχνών του κινηματογράφου από τον Arnaud Baumann. Σκηνικά του Patrick Aufauvre.
Παραγωγή: Galerie Basia Embiricos

Στο Institut français d’Athènes
Από 31 Μαρτίου έως 9 Μαΐου
Την έκθεση παρουσιάζει το Πολιτιστικό Τμήμα του Institut français d’Athènes με αφορμή το 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Όταν η φωτογραφία συναντά τη μαγεία του κινηματογράφου...

Τα πορτραίτα ηθοποιών και σκηνοθετών που τραβήχτηκαν στο Φεστιβάλ των Καννών από τον Arnaud Baumann, σε συνεργασία και σκηνοθεσία του Patrick Aufauvre, απεικονίζουν την υποκειμενική ματιά των προσωπικοτήτων που συνάντησαν, επέλεξαν και φωτογράφισαν οι δύο καλλιτέχνες.

Αρχιτέκτονας, φωτογράφος και video artist, ο Arnaud Baumann τιμάται με το Βραβείο της Fondation nationale de la Photo το 1979, ενώ το 1992, πραγματοποιεί τα πρώτα του Video Captures στο 45ο Φεστιβάλ των Καννών για την Libération. Παραμένοντας εκλεκτικός διερευνά όλες τις πτυχές της φωτογραφίας. Η δουλειά του, συνδεδεμένη με τον χώρο του Τύπου και της διαφήμισης, έχει παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις (Galeries Pierre Cardin, Fondation Cartier, Palais de Tokyo, Visa pour l’image του Περπινιάν, Mois de la photo στο Παρίσι, Rencontres de la photographie στην Αρλ…).

Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Arnaud Baumann και ο Patrick Aufauvre, αρχικά βοηθός σκηνοθέτη και έπειτα καλλιτεχνικός διευθυντής και φωτογράφος, εργάζονται μαζί. Συναντώνται για πρώτη φορά το 1988 και ταξιδεύουν στις τέσσερις γωνιές της γης για να απαθανατίσουν τις μεγάλες προσωπικότητες του κόσμου, καλλιτέχνες, πολιτικούς, σταρ...Υπογράφουν με το ψευδώνυμο PATMAN (Patrick Aufauvre και Arnaud Baumann).

Στο βιβλίο Projections privées (Εκδ. «Les Imaginayres», 2001) συγκεντρώνονται φωτογραφίες δέκα χρόνων με πορτραίτα καλλιτεχνών του κινηματογράφου, κάποια από τα οποία παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση.

Ένα σημαντικό φωτογραφικό έργο, πορτραίτα που διηγούνται μία ιστορία...
Πηγή:http://www.ifa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου