Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Volume Οne: Αντικείμενα, Γεγονότα και Συναντήσεις


Την επιστροφή στη θεατρικότητα στις πρακτικές της σύγχρονης γλυπτικής εξερευνά η έκθεση Volume Οne: Αντικείμενα, Γεγονότα και Συναντήσεις, στην οποία 12 εικαστικοί θα παρουσιάσουν περίπου 20 έργα.

Τα έργα θα τοποθετηθούν διάσπαρτα στον επιβλητικό εκθεσιακό χώρο του βιομηχανικού συγκροτήματος The Hub Events και οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν και να αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία σε σχέση με τις φιλόδοξες εγκαταστάσεις γλυπτικής.

Η έκθεση παρουσιάζει έργα που ξεκινούν από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα, τα οποία έχουν φιλοτεχνηθεί από διαφορετικά υλικά, όπως ξύλο, ύφασμα, μάρμαρο, τσιμέντο, ατσάλι, χαρτόνι και πεπιεσμένο χαρτί.

Μέσα από την έκθεση διερευνώνται οι πολλαπλοί τρόποι με τους οποίους οι καλλιτέχνες προσλαμβάνουν και αναπτύσσουν τη «θεατρικότητα» στη σύγχρονη γλυπτική, εξετάζοντας τη σχέση ανάμεσα στο σώμα, τον χρόνο και τον τόπο και εξερευνώντας τις έννοιες της μνήμης και της ιστορίας ή θέτοντας ερωτήματα τόσο στο συνειδητό, όσο και στο υποσυνείδητο του θεατή.

Παράλληλα με την έκθεση εγκαινιάζεται και ένας νέος χώρος τέχνης στο κέντρο της Αθήνας, το The Hub Events, που στεγάζεται στις πρώην εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Πάλκο και ανακαινίστηκε πλήρως από το αρχιτεκτονικό γραφείο IF untitled architects.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την 1η Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου στο The Hub Events, Αλκμήνης 5 & Σφηττίων 3.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου