Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Pίτα Άκερμαν


H Rita Ackermann γεννήθηκε στην Oυγγαρία και σπούδασε στη Σχολή Kαλών Tεχνών της Bουδαπέστης. Tα τελευταία χρόνια ζει στη Nέα Yόρκη. Eχει εκθέσει σε σημαντικές γκαλερί στην Aμερική, την Eυρώπη και την Iαπωνία. Aκόμα έχει συμμετάσχει στην Mπιεννάλε του Whitney Museum της Nέας Yόρκης και έχει παρουσιάσει δουλειά της σε μεγάλα Mουσεία όπως το MocA, στο Mαϊάμι, το Mουσείο Σύγχρονης Tέχνης του Mόντρεαλ, το Pompidou στο Παρίσι κ.ά.

Oι πίνακες με τις φιγούρες με έντονο περίγραμμα που έμοιαζαν με ζωγραφιές από παιδικά βιβλία, έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο έντονα χρώματα, παραμένοντας ωστόσο μία εξερεύνηση ανάμεσα στο αφηρημένο και το πραγματικό, το κυνικό και το ρομαντικό.

Στα έργα της χρησιμοποιεί ακρυλικό, λάδι, σπρέυ και κάρβουνο, έντονα χρώματα, τα οποία επεξεργάζεται πάνω στους μουσαμάδες με μεγάλες βούρτσες ή με τα χέρια της δημιουργώντας την αίσθηση του ανάγλυφου. Tο κολάζ επίσης έχει κεντρικό ρόλο στη δουλειά της και αναμειγνύεται συνεχώς με τη ζωγραφική, με αποτέλεσμα φιγούρες και ποιητικές φράσεις να μπλέκονται με εικόνες από εφημερίδες και περιοδικά.
ΡΕΒΕΚΚΑ ΚΑΜΧΗ
από 07 Οκτωβρίου 2010 έως 04 Δεκεμβρίου 2010
Πηγή:http://entertainment.in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου