Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στη Σύρο


Αφιερωμένο στην τέχνη της εμψύχωσης (animation), το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων & Φόρουμ αnimasyroς 3.0, διεξάγεται και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Σύρο.

Το φεστιβάλ ασχολείται με την προβολή και την ανάδειξη όλων των σύγχρονων τάσεων της τέχνης της εμψύχωσης και σκοπός του είναι η προβολή ελληνικών και ξένων ταινιών animation. Κατά τη διάρκεια του, θα προβληθούν ταινίες με μεγάλο θεματικό και αισθητικό εύρος και από ποικίλα είδη και σχολές τόσο στο πλαίσιο του διαγωνιστικού προγράμματος όσο και στα ειδικά αφιερώματα σε καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ και φορείς της τέχνης των κινουμένων σχεδίων, όπως το Canterbury Animation Festival (Μεγάλη Βρετανία) & The Animation Workshop (Δανία). Επιπλέον φέτος θα εγκαινιαστεί και μία νέα ειδική κατηγορία με τίτλο «Περιβάλλον & Ανακύκλωση».

Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει την πολυβραβευμένη σκηνοθέτη και animator Gesine Krätzner και θα ξεκινήσει τις προβολές του με την πολυβραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων Coraline υποψήφια φέτος για Όσκαρ κινουμένων σχεδίων.

Παράλληλα, με τις προβολές διοργανώνεται μία σειρά εφαρμοσμένων εργαστήριων κινουμένων σχεδίων που απευθύνονται σε παιδιά και νέους επαγγελματίες με τη συμμετοχή των φοιτητών του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθηνών καθώς και ένα οπτικοακουστικό εργαστήριο καταγραφής των εργασιών του Φεστιβάλ και του Φόρουμ με τη συμμετοχή νέων οπτικοακουστικών δημιουργών.

Το αnimasyros 3.0 διεξάγεται από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου στο Θέατρο Απόλλων και στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ερμούπολης.

Σε όλες τις προβολές και στις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου