Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

33o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στη Δράμα

Περισσότεροι από εκατόν πενήντα κινηματογραφιστές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση του 33ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και του 16ου Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με κεντρικό σύνθημα: «Κινηματογράφησε τη σκέψη σου» (Film your mind).


Για πέντε ημέρες από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου, θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν στα τρία επίσημα διαγωνιστικά προγράμματα 34 ταινίες μικρού μήκους στο εθνικό τμήμα, 57 ταινίες στο διεθνές τμήμα και 48 στο digi2010. Παράλληλα με τις προβολές διοργανώνονται εκπαιδευτικά εργαστήρια, λογοτεχνικές και μουσικές εκδηλώσεις και κινηματογραφικά αφιερώματα. Φέτος, θα πραγματοποιηθούν μεγάλα αφιερώματα στο Φλαμανδικό και Ελβετικό κινηματογράφο για να γνωρίσει το κινηματογραφόφιλο κοινό κινηματογραφίες ελάχιστα γνωστές αλλά αξιόλογες. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα στον ποιητή και συγγραφέα Ανδρέα Παγουλάτο.

Το ελληνικό τμήμα αποκτά από φέτος και ένα πληροφοριακό, το «Σπουδαστικό Πανόραμα», με σκοπό ο θεατής, ο μελετητής, ο σπουδαστής, οι ξένοι επαγγελματίες να έχουν μια εικόνα του συνόλου -σχεδόν- της ετήσιας φοιτητικής & σπουδαστικής παραγωγής στην χώρα μας. Επίσης πραγματοποιούνται σεμινάρια ραδιοφωνίας με τίτλο «Παίζουμε ραδιόφωνο» για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Δράμας. Στο ισόγειο της Δημοτικής βιβλιοθήκης θα φιλοξενούνται μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου τέσσερα μικρά ραδιοφωνικά στούντιο ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί και μια έκθεση ζωγραφικής παιδιών της UNICEF

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου