Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αρχίζουν οι Νύχτες Πρεμιέρας


Από τις 15 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2010 σε Αττικόν Cinemax Class, Απόλλων Cinemax Class και Δαναός 1 & 2.

Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου το 16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, κόντρα στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, το οποίο επιμένει να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία, προτείνοντας ταινίες γεμάτες ελπίδα.

Ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος κινηματογραφικός θεσμός της πρωτεύουσας σχεδιάζει το φετινό του πρόγραμμα ως αντίδοτο στην κατήφεια των ημερών, πιστεύοντας ότι ο κινηματογράφος παραμένει η κατ’ εξοχήν αισιόδοξη τέχνη. Η τέχνη των ταξιδιών και της φυγής.

Για μία ακόμη φορά, πέμπτη στη σειρά, οι «Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X» διατηρούν την τιμή του εισιτηρίου στα 6 ευρώ και συνεχίζουν τις πρωινές προβολές, οι οποίες θα είναι ανοιχτές στο κοινό με εισιτήριο αξίας 4 ευρώ.

Εκτός αυτού, θα κυκλοφορήσουν κάρτες διαρκείας των 10 και 25 προβολών ενώ φέτος θα διατεθούν και κάρτες των 20 προβολών, πάντα με την σταθερή έκπτωση της τάξης του 50% ανά προβολή. Επιπλέον, για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων από το κέντρο της Αθήνας και για τους τέσσερις κινηματογράφους του Φεστιβάλ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να οργανώσουν ευκολότερα τους μαραθώνιους των προβολών τους.

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X προετοιμάζεται και φέτος εντατικά για να υποδεχτεί το κοινό του από τις 15 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2010.

Ταινίες
«Τα παιδιά είναι εντάξει»
«Jean-Michel Basquiat: The Radiant Child»
«Ο Δολοφόνος Μέσα Μου»
«Kaboom»
«Chatroom»
«Μια Γυναίκα, Ένας Άνδρας Κι Ένα Εστιατόριο Για Νουντλς»
«Freakonomics»
«Heartless»

Μουσική & Φίλμ
«Benda Bilili!» (Διαγωνιστικό Τμήμα)
«Strange Powers: Stephin Merritt and the Magnetic Fields» (Διαγωνιστικό Τμήμα)
«Sex And Drugs And Rock n’ Roll» (Εκτός Διαγωνιστικού)

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Έντονο το ελληνικό "χρώμα"

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας στηρίζει και φέτος τους Έλληνες κινηματογραφιστές κι έτσι για δεύτερη συνεχή χρονιά θα απονείμει βραβεία στον Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο Σκηνοθέτη και τους Καλύτερους Πρωτοεμφανιζόμενους Ηθοποιούς.

Η παρουσία του Ελληνικού κινηματογράφου αναμένεται για μία ακόμη φορά εντυπωσιακή. Η 16η διοργάνωση εξασφάλισε, μεταξύ άλλων, τη νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Τα Οπωροφόρα της Αθήνας», η οποία θα προβληθεί το τελευταίο Σάββατο του Φεστιβάλ (25/9) στην βραδιά του ελληνικού σινεμά. Πριν την πρεμιέρα της ταινίας θα απονεμηθούν τα βραβεία των Πρωτοεμφανιζόμενων και μετά θα ακολουθήσει μεγάλο πάρτυ.

Πρεμιέρα θα κάνει επίσης στο Φεστιβάλ και η πρόσφατη ταινία του Άγγελου Φραντζή «Μέσα στο Δάσος», η οποία γυρίστηκε με μια ψηφιακή φωτογραφική κάμερα και αποτυπώνει ένα ιδιότυπο ερωτικό τρίγωνο, με σκηνές που σίγουρα θα σοκάρουν και θα συζητηθούν.

Δύο ακόμη ελληνικές παραγωγές που θα κάνουν πρεμιέρα στη φετινή 16η διοργάνωση είναι τα «45m2» του Στράτου Τζίτζη και το «Χάρισμα» της Χριστίνας Ιωακειμίδου.

Τέλος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας βρίσκεται σε επαφή με ένα μεγάλο αριθμό ελλήνων δημιουργών οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να προβάλουν τις ταινίες τους.

Παράλληλα, φέτος οι Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο και την Γαλλική ταινιοθήκη, οργάνωσαν ένα τιμητικό αφιέρωμα στον αξέχαστο σκηνοθέτη Έρνστ Λιούμπιτς, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως ο μάστορας της ιδιοφυούς κωμωδίας.
Πηγή:http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου