Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

"Εικαστικοί περίπατοι" στα Δημήτρια

Σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μέλος της κίνησης των 5 Μουσείων της Θεσσαλονίκης, δημιουργείται ένα μεγάλο εικαστικό κύμα που θα τοποθετήσει έργα μοντέρνας τέχνης από την μεγάλη συλλογή του σε αναπάντεχους χώρους, σε έναν μεγάλο και πρωτόγνωρο εικαστικό περίπατο. Ένας χάρτης θα οδηγεί τα βήματα του κοινού στους χώρους αυτούς όπου η τέχνη θα συνυπάρξει μαζί με τις καθημερινές δραστηριότητες.

Οι επιμελήτριες των διαδρομών της τέχνης Μαρίνα Αθανασιάδου και Μαρίνα Φωκίδου, δύο επιμελήτριες σύγχρονης τέχνης, που αναγκάστηκαν να αφήσουν τη γενέθλια πόλη πίσω τους, για να αναπτύξουν την επαγγελματική τους καριέρα, επιστρέφουν και επιμελούνται την επιλογή των έργων αυτών. Η συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του πρώτου μουσείου σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και εξαρχής στραμμένου στην ελληνική και διεθνή καλλιτεχνική σκηνή, αποτελείται από πολυάριθμα έργα, όλα δωρεές καλλιτεχνών, συλλεκτών, τεχνοκριτικών και άλλων ιδιωτών. Έργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, καθώς και πολυάριθμα καινούρια αποκτήματα, μεταξύ των οποίων πολλά έργα νέων καλλιτεχνών, παρουσιάζονται καθημερινά στους χώρους του, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή ανάδειξη ολόκληρης της συλλογής.

Η δεύτερη δράση των Φίλων των Δημητρίων είναι ένα μεγάλο εικαστικό δρώμενο, που αποδεικνύει ότι οι απόμακρες συλλογές των μουσείων αποκτούν νέα ζωή όταν ανοίγονται στο δυναμισμό της πόλης και των πολιτών. Την ίδια μέρα οι ιδιωτικοί χώροι τέχνης και οι γκαλερί της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους στους νέους δημιουργούς.

Θεσσαλονίκη
9 Σεπτεμβρίου, 19.00
Πηγή:http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου