Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Έκθεση φωτογραφίας «To μπαλέτο των στιγμών»


"To μπαλέτο των στιγμών" τιτλοφορεί την έκθεσή της η φωτογράφος Τίτα Μπονάτσου, η οποία επέλεξε να κάνει μια αναδρομική, από το 1988, παρουσίαση της δουλειάς της σε ένα νεοκλασικό στο Θησείο που είναι το σπίτι της।
Το ίδιο το σπίτι της καλλιτέχνιδας στάθηκε ως αφορμή για αυτή την έκθεση: ένα διατηρητέο νεοκλασικό στην οδό Δημοφώντος 35 που φέρει την υπογραφή του Τσίλερ", όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Οι δημιουργίες της Μπονάτσου θα έρθουν σε άμεση συνομιλία με τον προσωπικό της χώρο, δηλαδή δεκατέσσερις χώρους του σπιτιού, με πολλές γωνίες και πολλά επίπεδα. Πρόκειται για έναν διάλογο με τον εαυτό, μια διαδρομή αυτογνωσίας.

Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011, από τις 16 Νοεμβρίου (εγκαίνια στις 8 μ.μ.) έως τις 27 του μηνός, μοιάζει σαν να παρουσιάζει μικρά ή μεγάλα βήματα ενός συνόλου, σαν στιγμές ενός μπαλέτου εν εξελίξει. Το βασικό χαρακτηριστικό της φωτογραφικής δουλειάς της Μπονάτσου είναι η έρευνα πάνω στην τεχνική και στον τρόπο απόδοσης της εικόνας.

Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στη ζωγραφική σε αρνητικά, τυπώματα σε διάφορες επιφάνειες, στατικές εικόνες που αποκτούν κίνηση μέσω της επανάληψης, της οφθαλμαπάτης, της αφαίρεσης. Ο επισκέπτης καλείται, ανοίγοντας κλειστές πόρτες και εξερευνώντας τις γωνιές του νεοκλασικού, να ανακαλύψει τις δημιουργίες της ιδιοκτήτριάς του.

Οικία της καλλιτέχνιδος
(Δημοφώντος 35, Θησείο, Τ 210 3454472)
Εγκαίνια: Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, 20:00
Διάρκεια: 16 Νοεμβρίου – 27 Νοεμβρίου, 2011
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο – Κυριακή 12:00 – 17:00.
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου