Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ζωντανές βιτρίνες στο κέντρο της Αθήνας


Φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, θα βάλουν τη δική τους εικαστική πινελιά τις επόμενες ημέρες το κέντρο της Αθήνας. Με αφορμή τον ερχομό των Χριστουγέννων, 20 με 25 μαγαζιά που πλέον είναι κλειστά - ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης - στο κέντρο της Αθήνας, θα στολιστούν με εικαστικά έργα των φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών।

Aπό τις 17 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου oι βιτρίνες στα εμπορικά καταστήματα κυρίως των οδών Σταδίου και Σόλωνος, θα αλλάξουν μορφή. Οι σπασμένες προθήκες και τα ξεχασμένα πλαστικά μανεκέν θα αντικατασταθούν με τα έργα των φοιτητών, με θέμα "Τέχνη στις Βιτρίνες".

Η πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων και φυσικά σε συνεννοήση με τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων άδειων καταστημάτων.

Πέρα όμως απ' την "Τέχνη στις Βιτρίνες", ο δήμος Αθηναίων φιλοδοξεί με θεματικά φεστιβάλ να δώσει τον παλμό των γιορτών για 30 ημέρες και νύχτες με τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά σε πρώτο πλάνο, ενώ ταυτόχρονα η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές. Γιορτές στις οποίες θα συμμετέχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες: μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ, ενώ το σύνθημα θα δοθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου σε μία διαφορετική "φωταγώγηση" της πλατείας Συντάγματος, όπως υπόσχεται η δημοτική αρχή.
Εννέα από τα φεστιβάλ φιλοξενούνται μέσα στον Δεκέμβριο συν ένα τον Ιανουάριο: Οι "Μουσικές του Κόσμου" (16-18/12, Κλαυθμώνος), η "Μαγική Πλατεία των Παιδιών" (17-31/12, Σύνταγμα), οι "Μέρες Παντομίμας - Νύχτες Μαγείας" (19-21/12, Σύνταγμα και Κοτζιά), οι "Πιο Μικρές Μέρες" (20-21/12,"Τεχνόπολις", Ζάππειο και Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών), το "Jazzy Christmas" (22-24/12, Κλαυθμώνος), το "Φεστιβάλ Χορωδιών" (23/12, Κοτζιά), το φεστιβάλ juggling στη "Γειτονιά των Παιχνιδιών" (27-29/12, Σύνταγμα & Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ)", η "Νέα Μουσική Σκηνή" (27-29/12, Κλαυθμώνος), το "Φεστιβάλ Κλασικής Ορχήστρας" (28-31/12, Κοτζιά).
Με την άφιξη της νέας χρονιάς καταφθάνει το φεστιβάλ "Έκφραση" με νέους καλλιτέχνες (3-5 Ιανουαρίου, Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων "'Αννα και Μαρία Καλουτά" Νέος Κόσμος).
Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα εορταστεί ο ερχομός του νέου χρόνου στην πλατεία Κοτζιά με μουσικές εκπλήξεις।
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου